Igen, elcsalta a 2 walkert, DE! visszamehetett volna érte, megmondhatta volna neki, hogy bármi történjen maradjon ott, és ne próbáljon vissza menni az autópályára! És akkor nem tévedt volna el. Másik opció, hogy vitte volna a kislányt magával, és megvédte volna, bár ez elég rizikós.
Shane akkor kattant be teljesen, mikor lelőtte Otis-t, amit mondjuk valahol megértek, mert az a pasas semmit sem jelentett a számára, és mindent megakart tenni Carl-ért. Valószínűleg ebbe bolondult bele, hogy Rick visszatért, és Lori nem lehet az övé, ráadásul Rick kiosztotta és megmondta neki, hogy csak azt teheti amit ő mond, és Shane nem egy olyan ember, aki behódolna... Amiket Rick mondott, az szerintem is egy kissé durva, de másrészt érthető is, én Shane helyében leléptem volna a szőkével, kár, hogy az csak egy alkalmi kapcsolat volt, és az igazi szerelme Lori.
Most kicsit hülyén hangzik, de Shane karaktere emlékeztet Anakin-éra, aki a szerelméért állt át a sötét oldalra, hogy megvédje őt is és a születő gyerekét is :D