banner

Fear the walking dead
- TWD testvérsorozata
  • molnibalage83
    OFF

Pontlövészetnél kezdők esetén igen a lőfegyver mindent visz. Viszont az íj előnye az, hogy csendes. Egy ilyen suvivor világban ez sokat számít. Szerinted miért van az, hogy a filmben hangtopmítókat igyekeztek beszerezni, amikor csak tudtak? Mert sem az ember sem a zombi nem hallja meg és nem zúdul nyakadva a világ.

Az igazán hatásos harctéri tüzérség tudod mikor jelent meg? A napóleoni hábrúk idején. Akkor is még olyan fejlődés volt, hogy 1792-es Valmy és Waterlo között a tűzgyorsaság és felhasznált lőszer mennyisége ötszörösére nőtt. Az 1600 éveskben a harctéri tüzérség inkább zavaró / lélektani faktor volt nem igazi ölő eszköz. Fajlagosan sokkal drágább is volt. Akkor ostromgépek voltak.

Egyszerűen részben azért haltak ki a longbowman-ek, mert nem volt olyan fancy és a pusztító járványok után - az ugye megvan, hogy Crecy pont a pestisjárvány előtt volt? - az európai férfilakosság "picit" megszopta, még az izoláltabb Anglia is. Akkor tudod a népessége 90+ százaléka mezőgazdaságban tolta. Nem tudtál csak úgy leakasztani képzett íjászok hadát. Parasztot meg igen. Mondom, a számok és a fegyver pontossága mutatja, hogy területtűzben a longbowman közelében nem volt semmi a XIX. századi eleji harctéri tüzérségig és a XIX. század végi ismétlő fegyverekig.

Az íjászok egyszerűen a tömeghadseregek megjelenésével és hatalmas halálozási arányok miatt tűntek el. Egyszerűen senkinek nemvolt ideje és erőforrása képezni akkora mennyiséget és várni éveket. Besorozták a parasztot vagy felvették zsoldosnak és hetek alatt csináltak belőle egy ilyen-olyan szintű lövészt. A költségoldali és megvalósíthatóságot összekevered a megvalósult képességgel...

Ismételten megkérnélek, hogy ne akarjál szakérteni olyan témában, ahol láthatólag nem kutakodtál legalább minimálisat. Én sem vagyok pro ezen a téren, de legalább az alapokat megnéztem.

ON
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.01.06. 14:56:19