-
Petya_07 #10341 Én most néztem meg az utolsó részt. Szerintem izgalmas és érdekes évad volt, és az utolsó rész is elgondolkoztató...
Pár gondolatot leírnék. (SPOILER)
Negan szerintem nagyon is időben ismert fel valamit. Mégpedig azt, hogy az "új világrend" az lesz, hogy a túlélők csoportokba fognak szerveződni, és csoport szinten fog menni a harc a túlélésért. Ehhez pedig emberek kellenek és fegyverek, továbbá az, hogy őket eltartsák. Szerintem ez a "minden tulajdonod Negané" és "egy valaki közületek meg fog halni" szinte protokoll náluk, úgy mint Rickéknél a "hány embert öltél meg"-es szöveg. Így szereznek fegyvert, és embert, és lesznek egyre erősebbek, és így tartják uralmuk alatt azt a területet. Viszont tudják jól, hogy valószínűleg ez nem egyedi eset, mások is így tesznek, akikkel előbb-utóbb konfrontálódni fognak. Talán ezért nem is akarnak feltűnést kelteni - mint Rickék - és élnek az erdőben. A WD az elejétől (leszámítva a zombikat) reálisan próbálja meg bemutatni az emberi reakciókat, pszichét és alkalmazkodást és én ezt reálisnak tartom. (egyébként szerintem Negan "előző életében" valami komoly vállalkozó/üzletember lehetett :) tehát aki fel tud építeni valamit, maga köré tudja szervezni az embereket)
Az is érdekes, hogy vajon miért nem támadták meg őket már korábban. Ha jól emlékszem a harcászat szerint 3 vagy 4-szeres túlerő kell ahhoz, hogy a védekező állásban lévő ellenséget bevegyék. Én Negan körül kb. 45 embert számoltam a végén. Rickék harcosai voltak kb. 15-20-an egy jól védett helyen. Negan okos embernek tűnik. Szerintem egyszerűen nem érte még meg neki leigázni Rickéket. Túl nagy veszteség lett volna, és túl kicsi nyereség. Főleg ugye azért, mert amíg meg nem kötötték az egyezséget a hilltopiakkal, addig nekik is alig volt élelmük. Amikor már Rick átlépett egy határt, Negan akkor sem ment neki, hanem szépen megvárta hogy saját terepen vehesse kezelésbe őket.
És hogy ki halt meg? Azt írtátok a készítők szerint olyasvalaki, akire senki sem gondol. Hát elolvastam az utolsó pár oldalnyi hozzászólást, és valakire nem nagyon gondolt senki. Mégpedig Rickre. És ha belegondoltok ez még ésszerű döntés is lenne Negantól, hiszen ezzel már talán tudna akkora törést okozni nekik, hogy ne nagyon gondolkodjanak a későbbiekben lázadáson.