-
Az a baj, hogy már a rész elején tudtam, hogy egy logikátlan hülyeségre fogják az egészet kivezetni, de nem is lehet mást várni egy olyan sorozattól ami a szappanoperára épít fel egy zombiapokaliptikát!
Egyébként a terelés atmoszférája és levezénylése jó volt.
A cliffhenger a végén szánalmas.
Az, hogy miután félszáz emberét leölték és tudják, hogy ezek ilyen avenger típusok nem megölni az egész pereputtyot egy kimondhatatlanul idióta ás logikátlan lépés, meg egy negan típusú vezértől főleg nevetséges.
Persze értem én, hogy akkor vége a sorozatnak, mert kb az összes olyan szereplőt(itt csak pár darabról van szó) aki ér is valamit kicsinálnak és most nem tudják meglépni, hogy Carol/Morgan save the day, de itt csak megágyaztak egy újabb évad szenvedésnek ahol majd azon szappanoperáznak egy évadon keresztül, hogy hogy kéne levetniük Negan rabigáját, amit majd egy rettentően eredeti rabszolgafelkeléses évadfináléval zárhatnak le.
Ezzel visszajutunk majd abba a nagy büdös semmibe ahonnan indultunk és a világ még mindig felépítetlen marad.
Mert könnyebb a hatszázadjára elővenni az idióta,lefutott morális témát,a párkapcsolati és mindennapi szappanoperát, mintsem kezdeni valamit ezzel a befásult szarral amit történetnek neveznek, olyannyira, hogy még egy félévadot képtelenek úgy elkészíteni, hogy az tartson egy minimális szinten, helyette úgy hullámzik mint a hullámvasút...
Ezt a sorozatot resetelni kellene a francba, mert akkor lehetne vele kezdeni valamit.
Erre most adódott volna alkalom.
Például azt mondják eggyenként kivégzik a Team Sheriffet és Rick elképesztő módon, de valahpgy túléli, eltelik 1-2 év, felépül és onnantól kezdve már csak a bosszú hajtja.
Vagy ugyan ezt ifjabb sheriffel és akkor végre Carl működőképtelen figuráját is le lehetne cserélni.
A cselekmény hasonló lenne, de cserébe újra fel lehetne állítani a morális és erőbeli status quo-t.
Ezzel a pár év szünettel meg még egyéb nyalánkságokra is lehetősége nyílna a stábnak.
Mert egyébként nem nagyon lehet hova húzni már ezt a sorozatot értelmes kereteken belül.
Nem véletlen, hogy már nem is tudják ezt megtenni.