Shogun 2 Total War
-
cookac #973 jó a hattori, én játszottam velük, csak újra kellett telepítenem a gépet és elfelejtettem a kimentésem eltenni. de most, hogy említed, kezdek ma egyet velük. tudni kell, hogy Hattori ÖSSZES egysége - kivétel lovasság és tábornok - a csata előtt a sárga területen kívülre elhelyezhető! plusz, Kisho nindzs állat tud lenni, 30 mp láthatatlanság futva is, ehhez jön a bomba, szóval ha nem sikerül csata előtt meggyilkolni a vezérüket, csata kezdetekor az első percben jó esély lesz rá velük.
jó kis dilemma mindjárt az első kör, kelet v. nyugat? mert nyugatra Ikko Iki lenne a lehetőség Asain át, egyiknek sincs szövetségese. Keletre Tsutsui+Hakateyama, ez kicsit nehezebb dió. aztán ott van még, hogy milyen irányú fejlesztés legyen: Kisho nindzsa, v. sima. Pénz, v. harci tapasztalat. Megannyi kérdés első körben, amik a játék kimenetelét nagyban befolyásolják.
Azt tudom, hogy Hattoris és Odás kampányban is Asai mint szövetséges RD-ig kitartott, és teljesen levédték azt a részt, hódítottak is kb. 2-3 provinciát. Viszont a fővárosuk nagyon sok pénzt termel, + nindzsás rész az is. Yamato, Kii, Omni mind nindzsa+kisho rész, ezért megfontolandó Asait első körben letudni. Tsutsui+Haka szövetség hamar hadat üzen, tehát a 2. feladat ők lennének.
Odás kampányban Hattori RD-ig szövetségesem volt Asaival, így a térkép ezen felével nem kellett foglalkoznom és koncentrálhattam Takeda+Hojo részre.
Beast: igen fejlődik ha otthon ücsörög, csak lassabban. De hittérítéssel nem kap tapasztalati pontot, hacsak áll a provinciában. Nem mondom, ez is egy stratégia, a Monk, Pl. Hattori kampányban muszáj a nindzsa+gésa+monk+metsuke négyes, könnyebb velük az élet.