Shogun 2 Total War
  • uwu 80
    Látom mindenkinek az okoz nehézséget mint nekem: pénzügyek, váratlan hadüzenetek...
    Szerintem ez a rész nehezebb lett mint a többi TW. Bár ott is le kellett tolni pár játékot mire kiismerte ez ember. Én mindíg legnehezebben játszottam eddig. De a legendary szintbe első nekifutásra csúnyán beletört a bicskám. Most újat kezdtem VH-n, kíváncsi vagyok mi lesz.

Az én problémáim ezek voltak:
    - A legfőbb gond, hogy nem tudok retrainelni. A veszeteségek pótlása szinte csak új egység gyártásával lehetséges, mert amíg maguktól felgyógyulnak, azt képtelenség kivárni. Amelyik csapat veszteséget szenved, azt nagyjából el is lehet felejteni.
    - Zsoldosok, vagy egyéb utánpótlás sincs, így aztán nehéz haladni.
    - A távolságokhoz képest szerintem túl keveset lehet menni egy körben. Nem tudom hogy lehet így befejezni egy domination kampányt. (szerintem sehogy, bár még csak pár kört láttam a játékból)
    - Az is kellemetlen hogy a fosztogatásért megútálnak, és ezzel gyakorlatilag kilőve az a lehetőség, ha meg is szeretném tartani a tarományt. Sajnos nem lehet kiírtani a lázongó csürhét; a vazallus állam megoldás lehetne, nade egy AI-ra bízni a védelmet, az kb olyan mint a lottózás. Persze akinek bejön az örüljön csak neki, én nem szeretek a szerencsére várni.

Ugyanezekre a problémákra a korábbi részekben volt megoldás. Tempósan haladva a hódítással, meg lehetett előzni a gondokat. Az lenne a kérdésem ahhoz aki jártas a játékban, hogy van-e erre itt is lehetőség, vagy valami más taktika az ami hatéony. Van-e olyan jól bevált módszer mint ez előző részekben a rush-olás, vagy itt is ezt kéne csinálni?
    Az a régebbi részekben ha jól megnyertük a csatákat elég jól lehetett haladni, még az empire-ben is ahol a gazdaságon nagyobb hangsúly volt, ott is a nyomulással szépen be lehetett magunkat biztosítani.
    Az lehet a baj, hogy nem nyerem meg a csatákat elég kis veszteséggel, vagy vannak olyan opciók, taktikák amiket nem használok és azért nem megy úgy mint a többi TW?