Shogun 2 Total War
-
cookac #958 Életem legjobb ostroma volt ma este...
Shimatzu kampányt indítottam legendaryn. Gyorsan elfoglaltam 3 kereskedelmi nodot, legyűrtem a lilákat, és megrekedtem 3 tartományon. Ez az állapot 12 éven keresztül tartott. Aztán senki nem vitte az árut, a pénz rohamosan fogyni kezdett, közben partra szállt vmi nevesincs klán (1 körrel előtte üzent hadat) és nekem 3 városra jutott 1 sereg. Aztán ahogy jött úgy le is tiplizett, közben elfoglalták a morik az országát és huss....
Ekkorra mindenki keresztény lett a környéken, rebelliót nem tudtam már előidézni, támadnom kellett. A fővárosban körönként 4 full armoros egységeket toltam ki, kétfelé váltak, és megindultak. Mire a határra értek a kincstár kongott az ürességtől, következő körben hadat üzentem azoknak a durva pirosaknak (a nevüket mindig elfelejtem) és benyomultam. Itt volt az a pont, amikor átlendültem körönkénti 2000 mínuszba, ráadásul jött a tél. Felszámoltam az összes hadihajómat, volt v. 20 a Wako kalózok miatt, de még mindig pirosban voltam.
Az első ostrom sima ügy volt, néhány egység védte csak. Mentem is tovább még abban a körben. Aztán Higa városánál találkoztak a csapataim és megkezdtem az ostromot 2 fullos, jól felszerelt veterán sereg és 2 olyan-amilyen sereggel, 5 tábornokkal, kettő közülük 4 csillagos, és volt még 2 monk velem. Az ellenség 1 fullos sereggel a várban, és egy másik a vár mellett.
Mit mondjak; folyó veszi körül, a hidakon az átkelés sem volt egyszerű a lovassága miatt, de sikerült minimális veszteséggel átérnem. Elrendeztem a hadakat és az íjászok kezdték a harcot. Nem mondtam, de auto csatán 3x próbálva csúnyán elvéreztem. Az esélyem a csík alapján olyan 1 a 4hez lehetett, szal oda kellett figyelni.
Szóval az íjászok megtették a magukét, mire elfogyott az ammo, a csík már majdnem a felénél járt. Megindult a sereg a falak felé. Nem részletezem, 5 tábornokkal folyamatosan trombitáltam, buzdítottam, de így is vagy 4-5 egység elfutott. Az újonnan érkezők olyan messzi voltak, hogy azt hittem sosem érnek ide. Itt már összekeveredett minden, és átláthatatlan lett a harc. Minden tábornokom beküldtem a harcba, lesz ami lesz alapon, és jó döntés volt. A morál javult, és az első felmentő csapatok is elérték a várat. Azt hittem innen sima ügy lesz.
Elfelejtettem, hogy neki is van utánpótlása. Be is zavart rendesen, mikor a hátamba kerültek. Hosszas kattogtatás után sikerült stabilizálni a helyzetet, aztán a védőket az utolsó emberig levágtam. Ekkor hiába jöttek már, a falak mögött én voltam az úr, a felmentő csapatok csapatok elkeseredett küzdelemben megállították őket, csatarendbe álltak és egy mindent elsöprő ellentámadással enyém lett Higa Stronghold!
Nagy örömömben nem mentettem el, pedig visszanézném :D