Shogun 2 Total War
  • Justinianus
    #81
    Nos igen. Valóban színesítené a dolgot, hogyha lennének döntő csaták. Izgalmas lenne. Bár Azért etw-ben volt, hogy a lengyelek összeszedtek egy nagy sereget, és összecsaptak a főseregemmel, és egy gigász csatában győzelmet aratva megnyílott az út Lengyelország belseje felé. Aztán már nem is volt senki, aki megállítson. Végül is az akkor döntő csata volt.
    És ez így lehetett a valóságban is, hogy ha egy nagy csatában elhullott a haderő java, akkor az ellen betörhetett az országba büntetlenül.

    Kotomicuki: köszönöm a választ. Viszont: ha jól sejtem, ezek a hajók gyengébb szerkezetek voltak az ókori hadi gályáknál.
    Egy rome 2 -ben lenyűgöző látvány lehetne ahogy a hajítógépek égő, olajjal telt amforákat és köveket hajítanak át egyik hajóról a másikra, szép ívesen repülnének a lövedékek, és becsapódáskór a tűz, meg minden. Aztán teljes evezősebességgel belerohanni az ellenséges hajó oldalába, vagy letarolnák az egyik oldali evezősort, megbénítván az ellen hajóját. Belegondolva, elég sok taktikai elem lehetne egy ókori tengeri csatában,.