Shogun 2 Total War
  • uwu420
    #2793
    Mindegyik ügynök hasznos és fontos, a gésa különösen az.
    Tábornokból pl. jó sokat be kell gyűjteni mert az elején ők a lovasság, a végén meg a legjobbak viszik majd a seregeket. A címek kiosztásával lehet javítani a lojalitásukon.
    Aztán nindzsák sem potyognak ám az égből. A dojo pénzügyileg egy tök haszontalan épület, és rossz hatással van a fejlődésre is, nem szabad olyanokat építeni, csak egy kell az egységgyártó helyre, ráadásul az is legutoljára, viszont nindzsa meg kell, mert anélkül nem lehet játszani, és nindzsát szerezni gésával lehet.
    A lázongó tartományokba is lehet velük vinni +2 boldogságot, ha arra vannak fejlesztve. De az összes akciójuk fontos tud lenni védekezésnél és támadásnál egyeránt, minden seregbe kell nindzsa gésa és veterán tiszt is, nem értem hogy juthatott eszedbe hogy haszontalanok.

    Pl lehet gésával vicceskedni olyan helyen ahol nincs ellenséges sereg, és a tieid is messze vannak. elég 2 parasztot gyorsan legyártani, és lehet is menni foglalni, mert a gésa el tudja terelni az őrség figyelmét.

    Az elején célszerű a városokban üldögélni minden ügynökkel, ott biztonságban fejlődhetnek, 3-4 szinten már lehet próbálkozni akciókkal.

    Mindegyik ügynökből kell 5 db kivéve az isi-isit, az csak az elején hasznos, és köztársasdágban amúgy is eltűnnek.
    Az ügynök akciók tényleg drágák, de van hogy egy tartomány sorsa múlik rajtuk. A végén egyébként nem tétel kifizetni az akciókat, és 6-os szinten már amúgy is olcsóbb lesz mindegyik ha úgy fejleszted őket.