Shogun 2 Total War
  • uwu420
    #2789
    Mindegyik néppel való kapcsolathoz tartozik egy esemény, ami után építhetsz egy kikötőt az idegeneknek.
    Amennyire én tudom, ez sajnos véletlenszerű hogy mikor történik meg. Lehet hogy csak én nem vagyok elég türelmes, lehet hogy előbb utóbb beadja mind a hármat mindenképp.

    Mindenesetre nekem több játékom is volt amikor csak egyféle kikötőt tudtam építeni, meg is építettem. Egy játékomra emlékszem ahol tudtam választani mindhárom közül, de nem tudom mi volt az oka.

    Egyébként egyszerre csak egy kikötőd lehet. Csak foglalni lehet, ha akarsz másikat is, de azt nem tudom hogy engedélyezi-e a másik nép hajóit egyszerre. Nekem sajnos mindig ugyanolyan kikötőt sikerült foglalni amilyen már nekem is volt.

    A nyersanyagok meg értelemszerűen jönnek, nincs mit ragozni rajta.
    A FoTS meg pénzügyileg egy nehéz változata a shogunnak, ugyanakkor iszonyatos mennyiségű pénzt is lehet benne csinálni, csak kis rutin kell hozzá. A pénzcsinálás okos építkezéssel és fejlesztéssel, minimális de elég sereg és flottafenntartással érhető el. Én már csináltam 80 ezres bevételt is, és volt hogy másfél millió volt a kincstárban legendary fokozaton.

    A lényeg hogy legyen egy szárazföldön és vízen is könnyen tartható területed (a legészakibb 9 tartománnyal a legkönnyebb). Annyi hajó kell hogy semmiképp ne tudjanak bombázni vagy partraszállni. (ahogy halad a játék ez egyre több hajó jelent). Kezdőseregből elég egy, de az jó legyen ( szamurájok és line infantry meg ágyú kell)
    Fejlesztésnél a legfontosabb hogy minél előbb elérd a 4-es clan development level-t. (kb 30 kör ha jól csinálod)
    Létfontosságú technológia az armor piercing shell lövedék a hajókra, egyébként a gazdaságra kell ráfeküdni. Először a boldogsággal lesz gond, de amint lehet ki kell rakni a capitalist production-t. Egy egységgyártó területet kell csinálni, ahol mindent gyárthatsz amit kell (a végére kell 4-es szintű város kell), a többi hely a legjobb ha 3-as szintű. Mindenhova kell gyár, kocsma meg rendőrség. Ezeket ésszerűen felhúzni nagyon nem egyszerű ám, rohadtul nem mindegy milyen sorrendbe csinálod, meg hogy milyen technológiák elérhetőek. Ezt sajnos nem tudom leírni, minden tartományt máshogy kell fejleszteni, számolni kell meg gondolkodni ha sok pénzt akarsz.