Shogun 2 Total War
  • uwu420
    #2698
    Gyorstalpaló.

    A legfontosabb technológiák amit mielőbb ki kell fejleszteni:
    zen - hogy könnyebb legyen rendet tartani, és hogy képezhess papokat
    heaven and earth - hogy harcolhass
    a terce farming - a közepes farmokhoz
    connindo - a nagy farmokhoz

    Diplomáciában érdemes pénzért eladni az átjárási egyezményeket, és ha csak lehet, ne üzenj hadat senkinek. A gyors és agresszív terjeszkedés is működik, de ahhoz nagyjából úgy meg kéne tanulni csatázni, hogy minimálisak legyenek a veszteségek akár ashigaru sereggel is.

    3 vagy 4 íjász nem árt a kezdőseregbe, meg ahogy a jövedelem engedni minél több katana szamuráj. Egy sereg elég eleinte, nem is kell teljes, 16-18 egység elég szokott lenni.

    Minél előbb kell pap meg ninja legalább 1-1 darab. Az egységgyártó tartományokon kívül nem szabad várat építeni, mert elviszi a kaját. A legtöbb taromány legyen 1-es szintű egy minél magasabb szintűre épített piaccal. A piac fejlesztése viszi a kaját! Ahol már nagyobb vár van, mehet bele kocsma vagy templom, hogy több papod és nindzsád lehessen.

    Az egységgyártó tartományok azok legyenek ahol tudsz fejleszteni fegyvert.
    A kovácsot meg az íjkészítőt kell húzni, és mellé a megfelelő encampment fejlesztését.
    A leghatékonyabbak a +6 támadásra gyúrt naginata szamurájok (10-12db/sereg), meg a +20 accuracy +2 armour-ra fejlesztett lovasíjászok (6-8db/sereg). Ezt ki lehet egészíteni lovassággal vagy nodachi-kal.

    Csatánál az a jó ha te támadsz. A védekező AI nagyun buta, csak lövögetni kell az íjászokkal, meg ha kijön a formásióból hátrálni, és az elszeparált egységeket ha lehet minél kisebb adagokban közbezárni, megfutamítani, és összefogni. Ostromnál is hülye, a falhoz állított íjászok előtt lőtávon kívül megállva valamivel ott lehet tartani, így másik oldalról lehet befelé lövöldözni, és miután elfogyott a nyíl, rohamozni.