Shogun 2 Total War
 • uwu420
  #2679
  Szerintem ami hazavágja a kampányt, az a sok hajó.
  Alapjátékban egyszerűen nem éri meg flottát tartani, annyi hajót gyárt az AI, hogy felesleges elkezdeni irtani őket. Igazából nem veszélyesek, csak a kereskedelmet tudják hazavágni, és egy flotta nem is biztos hogy elég a kereskedelmi utak tisztán tartására. A flotta fenntartását és javítgatását általában nem fedezi a kereskedelmi bevétel, főleg akkor nem ha jön az RD.

  Játszottam már keresztényként is, azokat a hajókat érdemes kipróbálni, de persze nem árt melléjük néhány kis japán hajó. Ezekkel a kereskedő utak tisztán tarthatóak, és nem kell az inváziós seregek ellen sem védekezni.
  De a kampányaim túlnyomó részét flotta nélkül csinálom, csak akkor veszek 1-1 hajót ha át kell slisszanni egy szigetre.

  A FoTS egész más. Ott az a töménytelen mennyiségű hajó egy isten csapása. A játékidő 80%-a hajócsatából áll, kibaszott unalmas.
  Általában minden nép összerak egy flottát, ha azt legyőzzük utána már csak pát hajót szokott küldeni egyszerre, de azt folyamatosan. A csatákat megnyerni egyáltalán nem nehéz, főleg nem ha már a 300-adikat nyomod egy kampány során, mert sajnos mindet el kell kapni, és nagy luxus lenne az automata csaták után javítgatni a hajókat. A lejátszott csatákban nemigen sérülnek a hajók. A végén persze lehet automatázgatni, mikor már 30K fölött van a profit.