Shogun 2 Total War
  • MatchDiabolo
    #2620
    Az a jó ebben a játékban hogy nagyon jól modolható figyelj ha valami nem tetszik változtathatsz rajta saját izlésed szerint és ez az a dolog ami miatt jó a tw.
    Az meg hogy az ai milyen nézd már meg az alap vanilla beállítást és vs radiust vagy a darth-ot ég és föld.

    Az ashigaru egységeket én már a vanillában modoltam mert a gép állandóan ezt használta már idegesítően és olyan fos értékei vannak amivel nem lehet harcolni szóval a vanillán morált meg kell duplázni legalább és a charge-t ami a roham bónusz magyarul azt fel kell nyomni szépen mert ilyet nem látsz a játékba senkinél hogy 1. Alapból az ashigaruk valami light gyalogos szerepét töltötték be.



    "Az ashigaru-k a lándzsákat alakzatban használták, kiváltképpen lovassági rohamokkal szemben. Mindegyikük felvett egy térdeplő pózt, miáltal egy vonalat alkottak, a lándzsáikat pedig a földre fektették maguk előtt. Ahogy a roham egyre közelebb ért, elrendelték, hogy emeljék fel a lándzsákat az utolsó pillanatban, feldöfve a lándzsákat a lovak szügyébe."

    A játékban na ez rohadtul nem így van nem támasztják be a lándzsákat csak hadonásznak velük pedig így nem járna bónusz főleg nem 20 százalék mert a lovasság semmit nem ér.

    Szerintem itt nem kissé elcseszték a játékot mert nehogy már egy bottal hadonászó rendezetlen katona feltudjon tartóztatni egy több száz kilós állatot persze egyetlen bottal a kezében ez baromság.
    Főleg ha a másik lovas kezében is ugyan olyan hosszú fegyver van még az rendbe lenne ha a katanás lovas ellen lenne csak ilyen bónusz mert ugye neki rövidebb fegyvere van.
    Akkor kéne működnie ennek a 20 bónusznak mikor yari fal alakzatban használják a lovasság ellen különben nem kéne ilyen extrém értékeket adni.

    Egyetlen dolgot lehet tenni hatásosan a lovassággal hogy megpróbálsz elfutni de akkora kamuzás van mert ahogy kicsit elérnek már hullanak a lovasok és persze mindig van egy yari egység aki ott terem pl: mikor nyirbálod az íjászokat és a vicc le se tudod kaszabolni az elvileg gyengébb íjászokat mert előbb beérnek a yarik és futnál el de ezek többet tudnak ölni belőled ezen rövid idő alatt mint te az íjászokból.
    Még azt lehet csinálni hogy beparkolsz az ellen mögé és leszállsz a lórol de a 80 fő elég kevés tud lenni a nyílzáporban.

    Későbbiekben úgy fixáltam hogy valami haszna legyen a lovasságnak hogy a yarikat lehúztam 10-re még így is simán minimális veszteséggel leölnek akár 2 lovas egységet szóval nem értem mi a Buddhának ilyen érték.