Shogun 2 Total War
  • uwu430
    #2571
    Tök mindegy minek nevezed, nem random. Én sok csatateret felismerek, nem is kéne hozzá térkép, anélkül is tudom hol van. Kicsit meg vagyok lepve hogy te már a sokadik vagy aki ezt nem vette még észre. Szerintem te se menjél egyedül kirándulni, mert tutira nem jössz vissza

    Minden pont úgy van a csatatéren mint a stratégiai térképen. A kisebb erdőfoltek meg a kis dombok persze ott nem látszanak, de meglepően jól meg van csinálva, csak nem árt kinyitni a szemedet.
    Szerintem sokakat az zavar meg, hogy el van forgatva a térkép, mindíg abba az irányba ahonnan te érkezel. Ugyananzt a helyen más irányból nem biztos hogy megismered, anyám is ilyen. Érdemes beazonosítható tájékozódási pontokat keresni. Tengerparton meg településehhez közel, ez könnyű, mert a távolban látszanak a kikötők, falvak és erődök. Hegyek között meg erdőben úgyis el fogsz tévedni, ha ez eddig nem tűnt fel.

    Rajtaütés meg csak akkor van ha el van bújva a sereg, olyankor a tábornok modellje leguggol, mintha rejtőzne (vagy szarna), de még így is felfedezhetik, és elmarad az ambush. Vannak helyek ahol el lehet bújni, meg van ahol nem, ez ilyen egyszerű.