Shogun 2 Total War
  • uwu423
    #2566
    Azzal indítasz hogy a TW visszafelé fejlődik. Persze mindenkinek lehet véleménye, de ez nem igaz. A sorozat korábbi részeihez képest ez kb. ugyanazt tudja mint az Empire, csak itt mások az AI szokásai. Az előtti részeknek is van 2 generációja ami gyengébb.

    Cossacks AI nagyjóból anyni hogy összegyűlik, aztán jön, meg a kampányba vannak scriptelt csaták, kurvanehéz ám megírni. Rádásul pont az olyan RTS-ekben épül leginkáb a nehézség belöbése a resource handicap-re.
    TW-ben sokkal nehezebb megoldani hogy az AI jól teljesítsen, mert a manőverezésen múlik minden. Az lenen az ideális ha minden elképzelhető helyzetre másképp tudna reagálni. Na mostanában ilyen nem lesz.

    Nagyjából az várható fejlődésként hogy több manővert fog tudni, de a playerek úgyis pikpakk megtanulják mit nem szabad, így csak azt a pár mozdulatot provokálják ki, az AI tól, amire megtanulták az ellenszert.

    A legegyszerűbb ha támadásnál passzvak vagyunk, és csak lőjük a szélső csapatokat, ez ellen szinte védtelen az AI mert ha ő védekezik, időhúzásra játszik. Ezt nem nehéz észrevenni, és ezt kihasználva formáltok véleményt, miközbe bele van írva számtalan dolog, csak persze nem engeditek neki használni mert az fáj. Exploitolni minden játékot lehet.