Shogun 2 Total War
  • uwu200
    #2387
    Mint már írták minden egység leírása elérhető játékon belül.
    Viszont a döntéhez ne márt némi tapasztalat, mert eléggé kiegyenlített a felhozatal, minden szamuráj nagyon jó valamibe.

    AI ellen a leghatékonyabb a naginata szamuráj, de csak akkor ha fel van tápolva. Elég kicsit támad alapból, akkor lesz jó ha master weponsmith és jujutsu dojo is van a területen ahol gyártod, ez a két épület +6 attack-ot jelent. Fejlesztés nélkül viszont a naginatás nagyon szar, ha nincs upgrade, a specializált egységek jobbak.
    Mivel egy felfejelsztett naginatás minden eleln jó, érdemes nagy tömegben gyártani, egy seregbe 10-12 csapatot. Nem is kell melléjük más gyalogság, csak íjász és lovas támogatás. Velük nem kell félni a lovasoktól, és a nyílzáport is bírják egy kicsit. A kardos egységek viszont veszélyesek rájuk.

    Kardos egységekből is lehet hasonló tömegsereget csinálni, de nekik inkább a páncélt érdemes fejleszteni, +5-öt lehet rájuk rakni.
    Ha ezekből is 10-12 egységet raksz a seregbe mindenképpen yari cavalry kell melléjük a lovasok miatt, vagy azt is lehet hogy vegyes gyalogsággal mész 1:2 aránba yari szamurájjal és kardosokkal.
    Szerintem mindegy hogy no-dachi-ból vagy katanából csinálod a kardos sereget, a statjukon jól látszik a különbség.

    A kardosok egyébként sokkal nagyobb mészárosok mint a naginatások, de a lovasrohamra nagyon figyelni kell, nagy túlerő ellen harcolva könnyű bekapni egy rohamot. Nem jó ha egy egység jobban megsérül mint a többi, az a jó ha egyeneltesen fogynak, ezért könnyebb a kampányt naginatásokkal játszani, igaz hogy nem ölnek olyan gyorsan, de mivel szívósabbak, könnyebb rájuk vigyázni.

    Aki viszont sokat játszott és jól tud mikrózni, az egy olyan sereggel tud leghatékonyabb lenni amibe mindenféle egység van. Ezzel az az egy bökkenő van, hogy a kampányba igencsak érezhető ha feltápolt egységeket használsz, és a legkevesebbszer adódik lehetőség arra hogy egy fegyverre tápolt és egy páncélra tápolt tartományt is szerezzél időben, mielőtt még legyártanád a seregeket. A végén persze lehet, de akkor meg már minek?