Shogun 2 Total War
  • Riddick21
    #2382
    Elég 3 sereg bőven, gyakran 2 is. Nálam úgy szokott működni a dolog, hogy van 2 fullextrás seregem, azokkal hódítok. Elég kettő, mert Japán keskeny sziget, egy-két területtől eltekintve 2 sávban simán lehet haladni, célszerű párhuzamosan, bár lehet, ahogy jól esik.
    Ha esetleg az ellenfél szárazföldön egy nem várt fronton közelít, akkor nindzsákkal fel tudod tartani a seregét (szabotázs), amíg odaérsz egy komolyabb csapattal.
    A 3. sereg pedig a hátországot rendezgetheti, ez általában jobb, ha valami olcsóbb csapat, akik a létszámukkal (akár 2-3 felé elosztva is) rendet tartanak a frissen hódított provinciákban!
    Komoly gondod lehet abból is, hogy az ellenfél partra száll a hátországodban és évekbe telne, mire egy ütőképes sereg visszaérne, így pedig sokat lehet bukni. Erre célszerű 2 flottát fenntartani, akik a partvonalakat figyelve jó eséllyel kiszúrják és megfelelő erőfölény esetén el is süllyesztik a csapatszállító hajót/flottát.
    Hátországban hagyott nindzsa/nindzsák szintén jók a seregek fenntartására, igaz, költségesek az akcióik, de ha néhány kör erejéig fel tudod tartani a sereget, addig összeütsz egy nagy létszámú íjász/lándzsás olcsósereget és pofánvered őket, akár több fordulóban is.

    Ezek a tippek normál nehézségen megállják a helyüket, Te pedig kezdőként játssz azon, az is tud kihívás lenni, ha az ember csak ismerkedik a játékkal!

    Kereskedni majd akkor fognak veled, ha lesznek nyersanyagaid. Foglalj kereskedelmi csomópontokat, és olyan területeket, ahol speciális dolgokat lehet termelni/tenyészteni (vasat, fát, lovakat). Plusz fejleszd a kikötőidet és az úthálózatot! A kikötők fejlesztése magával vonja a kereskedelmi útvonalak számának növekedését is, de mindenképpen kell valami áru, amit eladsz!

    Ha téged támadtak meg először, akkor az a háború nem rontja a renomédat. A diplomáciai képen ha ráviszed az egeret az adott klán nevére, akkor ott van egy kis lista a tényezőkről, amik befolyásolják a kapcsolatodat a klánnal (ez lehet üres is, ha nincs ilyen tényező, de ez ritka), és a végén egy számérték, plusz egy besorolás (hostile, friendly, very friendly, ilyenek), ott látod, hogy mi a gond.