Shogun 2 Total War
  • uwu300
    #2199
    Én meg közbe elhaladtam a realism moddal, és nagyon tetszik a hülyeségei ellenére is.
    Bár azt írták ott ahonnan letöltöttem hogy ez egy nehéz mod, ez sajnos nem igaz, hiába játszok legendary-n, de nem is azért tetszik mert kihívás lenne, hanem azért mert tök másképp kell játszani.

    Az egységek száma limitált benne, nagyjából 1 sereget lehet összerakni, legalábbis ha kigyűjtjük a szamurájokat, nemigen jön össze több csak a legvégére. De egy ilyen sereggel élvezet harcolni. A gép ashigarukat is használ, így neki általában 2 serege van.
    RD az nemigazán lesz, jó nagy területem van, de a hírnevem még sehol, tehát nagyjából mindig 1 ellenfél ellen kell csak harcolni.

    A fentiek miatt az ügynökök felértékelődnek, mivel nincs sok katona a térképen, sok helyen lehet lázítani a papokkal a népet. Ez arra is jó lehet hogy elcsaljuk az ellenség seregét. Ha leverünk egy sereget, gond nélkül elfoglalható az ország, nincs az a tömeg mint az alapjátékban. De olyat is csináltam hogy majdnem minden tartományát fellázítottam, a seregét beszabotáltam, így nem tudta magát megvédeni, és a lázadók kirántották a segge alól az országot, egy tartománya maradt, amit a hadüzenet után behúztam, így nem is kellett vele megküzdeni csak a városőrséggel. A lázadó tartományokat is sokkal könnyebb volt elfoglalni, mintha védte volna őket.

    Nemsokára végigérek a legfontosabb fejlesztéseken, ami egész más mint az alapban. Ha meglesz minden egységtípus, lehet hogy egy második sereget is ki leget rakni használható katonákból. Már a no-dachi is valami brutál, 45-en vannak, de korlátlan mennyiséget tudnak ölni, kíváncsi vagyok milyen lesz ebben a modban a katana hero:)