Shogun 2 Total War
-
uwu hun #1849 Hát az épületek felhúzása rajtad múlik.
Én a katonai épületeket csak ott húzom fel, ahol valami extrát is kapok. Az összes többi taromány gazdasági jellegű.
Jellemzően 3 szamurájgyártó tartományom szokott lenni? kardos, íjász és lovas. Ez a 3 tartományt maximálisan rágyúrom az adot tegység gyártására, ahogy a pénz és a fejelttségi szint engedi.
Kell egy legendás kovácsos, ahol a katana szamurály +4 attackot kap, vagy helyette no-dachi páncéllal. 5db kovácsos tartomány van a térképen, ezek közül lehet választani.
Az íjászokat is extra accuracy-val szoktam gyártani, spéci nyílvesszőket csak 4 tartományba lehet gyártani.
Lovasokat is ott gyártok ahol charge bónuszt kapok rájuk. Én a katana cavalry-t favorizálom.
A tartományokban a legfontosabb épület mindig a farm, de ennek építési sorrendje is attól függ, hogy mennyit hoz a terület. Van ahol sokkal jobban megéri farmolni, én mindig ott kezdem.
A legtöbb helyre kell a kocsma, hoghy rend legyen. Ahol jófej népek laknak oda mehet a market. Mindenhova marketet kéne építeni igazából, pénzügyileg az a legjobb, de a játék nagy részében a legtöbb tartományba csak 1 épület fér, csak később lehet bővíteni, hogy legyen kocsma is, meg market is.
Az extrákat meg majdnem minden esetben megéri felhúzni. Főleg ha az egy aranybánya, de a kereskedelmi kikötő is jól tud tejelni. A leghaszontalanabb dolog a kőbánya, meg a fa, lassan hozza be az árát.