Shogun 2 Total War
  • uwu 80
    Szerintem most hétvégén én is eljutok idáig.
    Már vagy egy hete nem shogunoztam, pedig ott állok Kioto előtt, 24 tartománnyal a hátam mögött, és csak 1556-ot írunk.

Én is VH-n tolom, de én rövid kampányt csinálok. Ennek ellenére szerintem nem hagyom abba a győzelemnél, hanem lenyomom a térképet.

Foglaltam egy tartományt ahol lehet naginata szamurájt képezni, így belőlük lett a nehéz gyalogság, már minden seregbe jutott pár darab. Emellett van pár katanás szamurájom is is, a sereg gerince meg ashigaru íjászokból áll. Van még 1-2 yari szamuráj és ashigaru is, és 3 csapat könyű lovas. Ennyi az összes sereg, 3 felé van osztva, de egyik se fullos, csak majdnem.

Ja még annyit hogy az előzőekben írtam a kalózkodásról ami hatkony hadviselési forménak tűnt a tengeren. Hosszú távon sajnos nem jött be, így is partra szálltak a hátországban. Ennek ellenére nem érzem szükségét nagy flottának, simán áttranszportoztam egyetlen hajón, és megvédtem a területet. De egy másik játékban lehet hogy mégis rágyúrok valami ágyús hajóra.

ennyi tapasztalat után, már egészen biztosan állíthatom hogy még mindig a rush taktika a leghatékonyabb a TW-ban ahogy eddig is. Csak most rá is van kényszerítve az ember valamilyen szinten, nem úgy mint eddig. Szerintem nem lehet VH-n vagy legendary-n megnyerni, csak így. Persze ha modokkal könnyít rajta az ember akkor bármit lehet:)
    Ezért aztán mindenféle csúnyát összehordani a játékról ha valakinek nem megy a VH, de az biztos hogy engem ezzel már meg nem etet senki.

Én személy szerint mindig is erre a részre vágytam. Kellően nehéz, és hozza régi fílinget. Azt hiszem elleszek vele a pár évig, ugyanis ezután addig fogom próbálgatni a legendary-n amíg egyszer össze nem jön, nem bohóckodok többet WH fokozaton:) Meg gondolom jönnek majd hozzá kiegek is.