Shogun 2 Total War
-
Slewy #1614 Sziasztok!
Megosztanám a tapasztalataimat:
Az első és a második kampányomat is Chosokabeval kezdtem a teljesen original játékkal normálon.
- nagyon kevés az idő
- nem lehet normálisan fejleszteni, ennek köszönhetően az elfoglalt provinciák is elég "primitívek" még.
- folyamatosan a foglalnom kell, telik az idő rossz érzés kerített hatalmába és 1575-ben még egy csomó egységem nem volt.
- lehetetlen volt fenntartani a provinciák védelméhez elegendő sereget, mivel gazdaságilag a foglalás miatt nem volt rá zseton.
- amikor elértem a bűvös 20 provinciát (a 40-ből) mindenki nekem esett és én is voltam a legerősebb de katonailag annyira nem, hogy meg is tartsam a provinciákat és elfoglaljam kyoto-t nem is beszélve a még hiányzó 20 tartományról.
- olyan 90 kör körül jártam
Kicsit felhúzott, hogy ennyi időt beleöltem és mégcsak nem is tudtam kiélvezni a "fullos" sereg adta élményt, úgyhogy mod-hoz folyamodtam... 1640 1 év 12 karika
tapasztalatok:
- Végre meg lehet tenni, hogy várok még négy kört, hogy valami elkészüljön,
- 1552-ben járok 6 provinciám van, mindegyik szépen fejlődik a shogun még nem rühell, de így is erősebb és jobb eloszlásu a seregem, mint az előző játékokban
- Nem érzem úgy, hogy a gép gyengülne, sőt... bár az AI nem jobb, viszont sokkal több a "fullos", kifejlődött serege, így izgalmasabb a csata... Nem a tipikus éppen hogy megverem a maroknyi seregemmel, vagy mindenképpen szétcsapom helyzet van.
- Igazság szerint idézi a Medieval 2 vagy Empire-ben tapasztalható nem hajt a tatár játékmenetet, amit én preferálok az eredeti játék rohanjunk mert sietni kell gameplay-jel szemben.
Összegezve én azt mondom, hogy annak a játékosnak, aki végigviszi mod nélkül és élvezi is, annak gratulálok (nem cinikusan). Nekem idegölő volt, hogy kétszer is nekifutottam másodszorra nem is szúrtam el semmit, csak azt, hogy láttam már hányba járok és éreztem, hogy nehezen lesz meg a játék vége az időkorláton belűl és a gazdaság nem volt elég erős ahhoz, hogy a seregem is "modern" legyen...és még időkorlát + mindenki megtámad, sok egy kicsit. Ezzel a moddal viszont sokkal élvezhetőbb lesz a játékmenet, tudod egyengetni a provinciákat, kialakítani, hol mit gyártasz majd, mit hol fejlesztesz. Az lehet, hogy így meg túl hamar vége lesz és a végén nem lesz akkora kihívás... de még mindig módosítható, hogy meddig kell befejezd...
Szóval én javaslom annak, akit az idegösszeroppanás veszélyeztet akkor, amikor beleöl egy halom időt és úgy érzi nem lesz meg, mert eljön az a rohadt 1600 :D