Shogun 2 Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még annyit, hogy azért mert két magos a proci, a kihasználatlanság miatt csak bizonyos dolgok futnak a második magon. Ilyen pl. a nyílvesszõk röptének számolása, bizonyos effektek, vagy ragdoll, hullák a csatatéren, stb., már ha van ilyen benne egyáltalán. Ez mind a programozóktól függ. A lényeg, hogy mint pl. szoftveres physx esetén a második mag számolja ki a hiányzó fizikális GPU helyett ezeket.

Shogun 2 esetén sincs ez másképp. A második mag karbatett kézzel van jelen szinte végig. Nyilván gyorsabb mint az egy mag, de ez inkább a magok technológiai fejlettségének tudható be, mint a 2. magnak. Ugyanis hiába számol ki x dolgot, ha az elsõ magon futó számítások nem fejezõdtek be. Optimalizációval kellene javítani, de az plusz idõ, plusz kiadás, kevesebb profit. Inkább vegyen a user még nagyobb, bikább gépet, vagy szopjon tovább.

És mivel itt egy már meglevõ kódról beszélünk, ami sorozatban csak toldozva lett, kerültek bele új dolgok, hozzátettek dolgokat, minimálisan lett jobb. A nagy és pozitív változáshoz újra kellene írni á-tól z-ig, de ez megint idõ+pénz+profit kérdés. Múltkor már írtam, hogy semmi de semmi érdeke nincs a CA-nak, hogy neked, nekem és másoknak jó legyen. Mindig csak annyit csepegtetnek, hogy el lehessen adni a fost díszdobozban.

És addig, míg te, a másik és harmadik hajlandó egy petákot is áldozni az átbaszásra, addig minek törjék magukat? Magam részérõl a Medieval 2 volt az utolsó amit megvettem. Részben a leírt véleményem miatt, részben pedig nem vagyok hajlandó dupla árat adni vmiért csakazért, mert nem amerikai vagyok. Egy 30 dollárért vesztegetett programért nem fogok 50 v. 60 dollárt fizetni. Inkább lewarezolom és nem szégyenlem magam cseppet sem. Mert szégyenletes az az árpolitika, ami minket sújt. Több olyan játékot tudok mondani ami uannyi euro mint dollár, pedig a kettõ közt van némi árfolyamkülönbség. És akkor még nem említettem a magyar béreket. Hogy egy 2.000 euros bérbõl megvenni vmit 50 euróért, vagy egy 300 eurós bérbõl megvenni 50ért.

Õk leszarják, hogy te, én, a másik mennyibõl fizeti ki, én pedig leszarom, hogy õk mit szarnak le. És nem kell attól tartani, hogy megszûnik v. tönkremegy x cég, jujj akkor mi lesz, nem lesznek programok, meg ilyen hülye duma. Majd jön helyére másik, aki megpróbálja. Hatalmas ez a piac akkor is, ha megy a warez ezerrel. Aztán belebukik és jön a következõ. De nem azért, mert én, te és a harmadik nem vette meg a produktumot, hanem mert mások elcsábítják a jobbakat, nem jól mérik fel a piacot és mellényúlnak egy fejlesztéssel, a tõzsdén megfingatják a céget, egy nagyobb bekebelezi, stb.

Olyan ez, mint a sarki üzlethelyiség. Elõször ruhásbolt, majd bukta után kocsma, aztán húsbolt lesz, aztán trafik meg a jó ég tudja mi nem. De mindig jön vki okos, akinek van a buktára fölös néhány misije.

Én így látom. És látom azt, hogy a DLC a fõ csapásirány CA-nál. Eddig csakis és kizárólag a MODDEREK TARTOTTÁK ÉLETBEN a TW sorozatot, és nem a CA nagy 5letei. Erre mi lesz? Nemhogy még jobban támogatnák a megszállottakat, inkább korlátozzák õket és csak bizonyos fájlokhoz engednek hozzáférést. Mert pénzt akarnak minden kis szar javításért, jobb játékmenetért. Nehogy yx modder megcsináljon vmit, amit aztán 200K ember letölt ingyen, nem ám..., töltsék le pénzért a userek. Hát köszönöm, én ebbõl nem kérek.

Végszó...., szarik a CA mindenkire. Pl., mikor is lesz láthatáron az a pecs, ami a rosszul megírt kódot javítja, amivel a diplomáciai és egyéb anomáliák ki lesznek javítva? Jövõ héten? Jövõ hónapban? Tudja vki is? Érzi azt vki, hogy törõdnek vele? Hogy a drágán vett két/négy magos procija ki legyen használva?

Tudok mondani olyan programot, ami a moddereknek köszönhetõen önálló életre kelt. Kicsinek indult, naggyá lett. Olyannyira, hogy a kiadóval megegyezve adták ki munkájukat mint kiegészítõ. Jól járt mindenki. Az eredeti ötletgazda örült, hogy veszik a programját a kieg. miatt. A kiadó, mert ismét kaszálhat. A modderek, mert pénzt kaptak a sokezer "munkaóráért". A gémer, mert végre egy tökéletes munkát kapott a pénzéért. Lehet így is, és lehet úgy is mint a CA. UFF...
A Rome+sprite témában annyit mondanék, hogy anno én csináltam Rómához modot 3dmaxban, tehát tudom mit beszélek. Ez kb. úgy mûxik, hogy megcsinálod a modellt, textúrát, aztán csinálsz olyat ami kevesebb poligonból áll, aztán még kevesebbet. Ffelesleges számoltatni a gépet ha távolodsz, ezért kell lebutítani. Ez a többi játék esetén is nagyjából így van.

A csatabeli lassulás pedig nem grafikai alapú, hanem processzor. Semmi köze a a GPU-hoz, ill. minimális. Ugyanis a gép azt számolgatja, hogy x emberke harcol y emberkével, és mi a kimenetel. Nyilván ha ráközelítesz akkor a grafikai megjelenítés is szerepet kap, hisz ki kell tenni a modelleket, ráhúzni a textúrát, és ez plusz számolást és memoriát igényel. Ezt le tod ellenõrizni úgy, hogy meghúzod a karid és mégis szaggat, ugyanakkor a procit húzva kisebb lesz a szaggatás. Engem személy szerint nem érint a szaggatás, mert médium egységgel játszom, bár azért elõfordul, hogy egy hídfõben összetömörülõ többezer fõs seregnél kicsit képregény lesz minden. De ezért nem veszek új gépet. Ja, és a nagyon fontos csaták kivételével autobattle játszom, szal nekem mindegy, hogy van e arcuk v. nincs.
Hát õszintén én még a Medi2 motorjának felturbózott változatát is szívesebben látnám a Rome2 alatt, mint ezt az Empire szart.

Amúgy ha eddig nem láttad, akkor ne is próbáld ki az Empiret ha jót akarsz magadnak. Dögunalom egy óriási, négy részbõl álló áttekinthetetlen térképpel, milliónyi frakcióvaL, és a korszakból adódóan totál jellegtelen háborúzással(két csoport hülyén öltözött faszi feláll egymással szemben vonalban és lövik egymást, amíg az egyik csoport el nem fogy). Mindez megfejelve az új "lebilincselõ" kutatási featurel.(ami úgy zajlik, hogy ha akarsz modern hajót, tíz kör amíg kikutatod a hozzá szükséges fejlesztést, tizenkét kör amíg a hozzá szükséges szintû kikötõ épül, és újabb tizenkét kör mire maga a hajó elkészül) Te meg csak nyomogatod az end turnt, és a laza 45 másodperces end turnözések közepette elalszol. (Emlékeztetõül, a Medieval2:TW bõven tíz másodperc alatt end turnözött)

Ja és van még két édes tulajdonsága:
- az egységek kábé 30%-át kivették a végleges játékból, ezeket utóbb DLC-ként külön pénzért veheted meg
- a Steam értékesítési módszernek köszönhetõen odõvel sem csökkennek a játékok árai, a két és fél éves Empire:Total Wart ma is 8.000 HUF-ért veheted meg a Steamen. DLCk nélkül, természetesen.

Kábé ez az Empire:Total War. Mint látható, a sorozat minõsége fényévekre került a Rome:TW és a Medieval 2 szintjétõl, negatív irányba.

Én ma is játszok a Rommal. Nem vitás mennyivel nagyobb lépés volt a MTW 1 után a Rome és maga a játék menete. A bábúk helyett mozgó, animált figurák járták be a térképet és jöttél mentél a térképen persze csak jobbra-balra fel és le zoommal. Én nem játszottam az Empire és Napoleon részekkel így nem tudom hogy a kampány térképe mennyire volt más mint most a Shogun2 de nekem ez elég újításnak tûnik a Rome kampány térképe után hogy 3D-ben körbeforoghatom a városokat és a térképet. Jobban be lehet látnia pályát és több idõt is tölt az ember a tájékozódással 😊 Itt csak az zavar nagyon, hogy ha nem figyelsz könnyen egy egész sereget ki lehetett küldeni sétálni még akkor is ha csak a Matsuket vagy éppena Ninját akartad elõre küldeni. Többször megszívtam, hogy nem klikkeltem elég jól és ment az egész sereg a tartomány meg lázadt is. Grrrr.

Egyébként a Rome-ban is sprite alapúak voltak a távoli egységek mivel a mappa rendszerében van is ilyen rész : Data/sprites. Itt meg szépen meg voltak a .dds képek a menetelõ egész egységekrõl. Szerintem.

Ehhez képest mivel megszoktam, nem tûnt zavarónak a S2-ben a távoli egységek látványa. Egy dolgot kapcsoltam ki rögtön az elején, az egységek alatti irány nyilakat. Azok a sárga pamacsok nagyon zavaróak voltak. Elég ha a zászlók ugrálnak fel le és jelzik melyik csapat aktív.

Szerintem a Rome-ban grafikailag pár MODder alkotott nagyot. Pl. KING LOUISE ASSURBANIPAL alkotta a lebrutálisabban kinézõ és változatosabb skineket. Sok Med II és Napoleon-Empire skint is csinált tudtommal. Amin nekem leesett az állam mikor még csak vártuk mert láttuk az elsõ képeket, az a Rome Surrectum II ben megkreáltt skinek és egységek voltak a leg eltaláltabb és szemet gyönyörködtetõek talán azok a MOD ok voltak. Persze lehet hogy elfogult vagyok mert sok más MODban is szép egységek voltak de nem játszottam minddel.

Sajnos az egyik gyengém a részletes szépségek így azok tetszettek a legjobban amikben még a pajzs dudorok is meg voltak rajzolva vagy modellezve. A Shogun 2-ben tetszenek az egységek. Közelebbrõl megnézve látszik, hogy a koncepcióhoz mérten próbáltak újítani, többet beletenni. Míg a Rome-ban az egységek passzív Skint kaptak így az arcok vagy látszódtak vagy nem a skintõl függõen itt nem csak skint kapunk de arcokat is amik pl. pislognak és mozog a szájuk. Ez a Rome és a Med II-ben nem nagyon van jelen. Persze ezek apróságok mint hogy azok is, hogy a Wako hajós egységek ha közel megyünk hozzájuk akkor hallani az éneküket de engem pl, az ilyen apróságok boldogítanak.

Ami a Shogun 2 rovására írható ha írható, hogy az egységek vizesen elég érdekesen festenek a nagy csillogásokkal. Gondolom ez a motor kompromisszum a játszhatóság a megjeleníthetõség és a nem kell erõ mûvet építeni verziók közt. Amit írsz hogy a Rome volt a legjobban optimalizálva kicsit vitáznék mivel a nagy sereges csatáknál a régi gépemen ami AMD 3600, GT 7600/256 os vidikártyámmal is szaggattak a hidas és sokkatonás csaták meg a AMD X2-5000 ATI 3870es/512es gépemmel is, ugyan úgy és ott és akkor. Tehát az optimalizálás valahogy kicsúszott a kétmagos procik elól vagyis nem segített semmit ha erõsebb gépem van. Itt a Shogun 2ben még nem nagyon lassult be a gépem. Lehet a grafikai motor miatt lehet hogy nem.
Egyébként milyen grafikai motor lenne ideális ha nem ez ? Van vlami tipped mit lenne jó látni ha nem ezt a Graf-motort ?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Valóban. Ott egy kicsit sok frakció van. Amik nagyjából 20-30 kör alatt ki is halnak, legalábbis mire oda érek, hogy több klánt látok a diplomáciai térképen már csak 4-5 van akik életképesek. A lényeg hogy fogynak 😊

Elsõ end turnözésnél ennyi ellenfél lépésére kell várni. Több mint negyvenére. Teljesenen felesleges lenne még a fele is. Az egy dolog hogy ebbõl csak tízzel lehet játszani.

Egyetértek veled, én is remélem , hogy totál lecserélik ezt a rossz grafikai motort, ahol ha kizoomolsz teljesen akkor a távoli seregek sprite-okká válnak. Érdekes módon ennek a leegyszerûsítõ sprite effektnek semmi nyoma nem volt a Rome Total War-ban pedig az még a Medieval 2 elõtt volt. Ráadásul mindezek közül a Rome TW volt a legjobban optimalizálva. Nem értem, hogy amit régen meg tudtak oldani grafikailag azt utána miért butították le. Persze kaptunk helyette csilli villi bloom-os grafikát mindamellett, hogy az egységek távolról meg 2D-s sprite-ok voltak.

Ne értsetek félre, én nem flémelni akarom a TW sorozatot, mert egy nagyon klassz kis sorozat (a játékmenettel sosem volt bajom) , de számomra egy kicsit bosszantó, hogy amit a Rome TW-ban grafikailag tökéletesen meg tudtak oldani azt az utána következõkben eltolták. Én például jobban értékelem a Rome TW Ran no Jidai nevû modját (ami tulajdonképpen a Shogun éráját dolgozza fel) még úgy is, hogy azt ki sem próbáltam csak videókat láttam róla.

"Sajna a fejlesztõknek nem sikerült okulniuk a múltból, most is túl sok népet zsúfoltak bele(40+ klán a kezdésnél)"

Ezt a részét nem értem. Hol van a Shogun 2ben a 40+ klán ?

Hát kipróbáltam én is. Valamiért számomra ez is ugyanúgy kilométerekre áll a régi megszokott Rome/Medievel2:TW színvonaltól, mint az Empire állt. Nem tudom, szerintem ez már nagyon nem az a sorozat, ami régen volt. Én anno a Medieval2 minden népével hadjáratoztam legalább három alkalommal. Az empire meg a shogun2 alatt meg elalszom annyira unalmasak. Vég mélküli fejlesztések, éptkezés, túl hoszzú end turözés, dögunalom. Sajna a fejlesztõknek nem sikerült okulniuk a múltból, most is túl sok népet zsúfoltak bele(40+ klán a kezdésnél), és valahogy vontatott az egész.

Annak mindenesetre nagyon örülök hogy nem a Rome2 következett, szörnyû lett volna ha azt is megpróbálják a vérgyenge Empire motorra ráhúzni. Így, hogy a Shogun2 megelõzte, remélem a Rome2-re új motort csinálnak majd, olyat, ami méltó lesz a sorozathoz.

tõrt verzióra gondolt 😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Virágboltos ? mivan ?😄
Én a helyedben azért megpróbálnám még utoljára azt is hogy keresel egy virágboltos verziót, és felteszed azt is. Kíváncsiságból én megnézném hogy abban a verzióban sem jó a tenger ... ? 😊

ATI vagy NVidia ide vagy oda. Régebben nekem is csak Nvidia karim volt de most meg vagyok elégedve az ATI kártyámmal. Ez a gond lehet, hogy van és sajnálatos de nem minden ATI kártyára vonatkozik. 3870 512-es passzív kártyám van és semmilyen gondom se ebben a játékban se máshol. Nem tudom ilyen ATI kártyáknál nem mutat vizet a tengeri csatáknál de biztos nem csak ATI specifikus a hiba. Vagy csak bizonyos szériákra lehet igaz.

Sziasztok tudna segíteni valaki? netes résznél nem listáz ki szervereket próbáltam tûzfalbeállításokat rendszergazdaként futtatást is. Eredeti frissítve...köszi sziasztok
No Water and Black Sky during Naval Battle ? – It seems this issue is associated with people who have ATI graphics card and the latest drivers are the reason for this issue. At this point in time it appears that actually rolling back your driver a version fixes the issue.

Errõl ennyit...
4870-el szinten semmi problema
Ez a játék pont, egy ATI logós termék. A demót próbáltam csak eddig. 4830-as karival semmi gondja nem volt.

PsyhoApu
Érdekes a hiba. Ati 4850-el egyetlen egy bug-al sem találkoztam.

http://kutyuszoba.blog.hu/

Így van, pontosan ezért nem veszek már évek óta ATI kártyát, pedig nem vagyok nagy rajongója az nvidiának. Persze ezt ha elmondom valamelyik fórumon, akkor megkapom hogy miért nyalom az nvidia seggét, meg hasonlók. Annyira ostobák az emberek.

Pluskast
Látod megfogtál! 😊 Nem tudom. Igazság szerint felnéztem a total war hivatalos fórumára és ott írták.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Köszi a gyors válaszokat 😊 Akkor nincs mit tenni várakozom. 😊
Köszi nektek még1x !
Edorn
Be sem lehet kapcsolni az élsimítást... Vagy ati-n be lehet?
Pluskast
Sajna több embernek van ilyen problémája a hivatalos fórumon is írták. Ez fõképp dx probléma. Azt javasolják, hogy aki ilyen gonddal küzd próbálja meg kikapcsolni az anti analising-ot. A legtöbb embernek segít. Ígérnek patch-et is.

Veszel egy nvidia kártyát vagy megvárod hogy az ati adjon ki egy új drivert, vagy megvárod a patchet abban biztos majd atira is belövik.

A tanulság ha játszani veszel egy gépet akármekkora a procid, lehet több magja is mint egy egresnek,lehet annyi emória a gépedbe hogy slot sincs már hozzá, de ati kártyát raksz bele mert perpillanat 0,00000001% al jobb így jársz.Tudomásul kell venni hoyg az összes kiba.. játékfejéesztõ cég ELSÕSORBAN nvidiára fejleszt-tesztel, kivétel az az évente megjelenõ 1-2 játék ami direkt atira készül és azt fényezi.
Segítséget kérnék. Elakadtam. A gém a vizet (tengert) nem jeleníti meg .A hajók csak úgy lebegnek a levegõben. Kicsit lehangoló ,h vesz az ember egy drága játékot és ezt kapja. Elõször azt hittem directx probléma esetleg frissítés,de nem. Majd videókártya driver frissítést is eszközöltem a gépen,de semmi változás. Külön a steam-en is próbáltam hibás,esetleg hiányzó fájlokat találni,de semmi eredmény.A játékot reinstalláltam,hátha ez is megoldás lehet a problémámra...semmi változás.A játék ugyanúgy nem jeleníti meg a vizet. A beállításokat lentebb vettem,hátha vmit nem bírna ez az atomerõmû. De semmi változás ,még mindig vízhiányban szûkölködöm. A játékra ,se mod,se semmiféle honosítás nem került.

Mi lehet a megoldás ?
Szerintem random. Viszont érdemes vazalussal házasítani családtagokat. Valahogy "gyorsabban" jöttek a gyerekek 😊

Ahhoz hogy gyûljenek a gyerekek mi kell? Pl egy tábornokot benõsültettem a családba és miután miénk lett a Chosokabekkel a sziget gondoltam megérdemel a nagy gyõzelmek után 1-2 év pihenõt. Vissza is vontam valamelyik városba és csak a strúktúra fejlesztésére koncentráltam.

De csak nem akar jönni az a gyerek. Az ilyen random dolog? Vagy ha egy helyen van akkor idõvel lesz gyerek?
Bocsesz, #1171re ment az elõbbi iromyányom

Kijött az 1.8as DarthMod. Nos, olvasd el figyelmesebben a Changelogot.
Már nem lehet 2-3 íjjász csapattal elfoglalni egy üresen hagyott tartományt, végigrohanni az ellen hátországán, mert légyegesen megnövelték a helyõrséget. A diplomácián is dolgoztak, érezhetõ. Az értelmetlen gazdasági épületeket is reálisabbra változtatták. Az AI is gógyisabb. Nem rohan fejjel a darálóba, hajóval visz csapatokat a hátországodba. Ha egy hajó csapatokat szállít, akkor elmenekül ha van esélyed legyõzni és még egyéb ...

márha ez a 7 szamuráj feldolgozása...
Ennek az eredetiébõl készítették a 7 mesterlövészt!
Nincs még hozzá felirat sajnos 😊 De nem rossz. Igazi hentelõs, kaszabolós mindenki meghalós.

Hm ez nálam megnézõs az tuti! 😊

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

Pluskast
Ezt láttátok?? Most április 19.-tõl vetitik a mozikban!

hoppácska! Köszi cookac.Tehát akkor az adókat minimalon tartod...Én sajnos ugye próbálkozom a csúszkán beállítani de mindig "visszariadok" amikor az azonnali értéket meglátom, ezért inkább hagyom normalon, sõt esetenként pár körre még hard-ra is felhúzom az adót ha nagyon visszaesik a kereskedelem...Még nem gondolokoztam el azon hogy hosszútávon az alacsony adó>népességnövekedés>több pénz lesz a mutatvány vége. A seregeket sem szeretem leszerelni, pont a betámadások miatt..na majd kipróbálom a Te módszeredet akkor!
😊 Total War Music Video 😊

Lehet illúzió romboló de valóban ilyen zászlókkal a hátukon futkározósak voltak a japánok akkoriban 😄) Mivel a csaták elég nagy zûrzavarban teljesedtek ki, a ruhák ás páncélok meg nem nagyon ütöttek el egymástól ( lévén, hogy õk is japánok voltak nem egy másik nép akik hú de nagyon elütöttek volna tõlük ) így ezzel a megoldással rukkoltak elõ, hogy az egy sereghez tartozók ne gyilkolásszák egymást 😄) Valahol alul már be lett linkelve egy film amin látható hogy a korabeli csatákban milyen zászlós sokasággal mentek a csaták ... mókás de valóságos 😊

A totál illúzióromboló zászlócskákat le lehet szedni valahogy az emberek hátáról?

JethroHUN
Felraktam ezt a 1.8as Darthmodot. Eddig az 1.6 volt fent, elméletileg kevesebb íjászt gyárt a gép, de megint csak összefutottam egy full samurai archer sereggel, maxos célzás fejlesztéssel, és 4es rangal, Kyotonal. Érdekes lesz beverni azt a sereget egy ostromra képzett full gyalogos, nyilas katapultos csapattal :S A tengeri csaták tényleg kicsit bugyuták, hardon, mindig nyerek pedig csak medium buneval szoktam menni, egyszer szívtam meg egy rakás bowkobaya ellen, felgyújtottak pár hajót. Az ostromok támadásban, ugyan olyan buta az AL de ugyan úgy van rá egy jó kis trükk mint Empire total warban. De ha sok nyilasa van akkor kemény tud lenni, magas veszteségekkel.

Kyoto elfoglalása jár majd vmi következménnyel? pl mindenki megtámad. Még nincs meg as 25 terület így nem nyernék a foglalás után.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Nem tudom mennyi idõd van, de minél nehezebb annál komolyabb adok-kapok van ami az elsõ 50 körben szinte az egy helyben topogással egyenlõ. Nekem VH fokozaton 50 körig szinte csak 2 területem volt. Foglaltam többet is de nem tudtam megtartani. Trükközni kellett, bújócskázni, kergetõztünk a nagy csapatokkal egymás elõl. Idõnként egér utat kellett keresnem a seregnek mert ha kiállok valamelyik frakcióval nyílt csatatéren vesztettem volna. Szal, hajrá 😊

a.carkey
Nincs sok idõm, így ki akarom hozni belõle azt, hogy szenvedni is kelljen, meg legyen harc, izgalom. 😄

A medve nem játék.

@hunor1: igazad van abban, hogy elég gáz, ha raidolják a kereskedelmi utakat. ráadásul lehet ez akár szövetséges is, és akkor nem igazán tudsz mit tenni ellene. de ez csak 2-3 körön át szokott tartani. szintén pár napja írtam, hogy ha olyan néppel vagy, mint Date, a kereskedelemre támaszkodni kész öngyilkosság az elõbb említettek miatt, plusz a térkép másik oldalán van minden, így az adózás lehet a legfõbb bevételi forrás.

ha békeidõben leveszed az adót, gyorsabban népesedik be a város, ez pedig több adót jelent. mivel nem nagyon épülök (lásd lejjebb) Myagi v. milyen városnál elértem most, hogy az eddigi átlag 2500 pénz helyett 3800 jön körönként. és ez csak egy város. sok városnál pedig sok pénz.

sõt, ha vannak ezek a választási lehetõségek, mindig a városi adó fejlesztését választom ha van ilyen opció, és nem a kereskedelem fejlõdését. ez hosszú távon (50-60 kör) esetén már jelentõs különbözetet mutat. pluszban rá kell gyúrni a chi ágon az 5% adóra, de eddig ugye már a 3. farmfejlesztés is megtörténik.

meg ott van az is, ha kifingatsz vkit és vazallussá teszed, tudsz kereskedni vele. legalábbis egy ideig. most néztem, 27 tartományom van, de ebbõl összesen csak Etchigo+Kaga+Etchu+Noto tartományokban építettem, a többiben csak utak, farm, metsuke v. ninja dolgok vannak. semmi katonai izé, minden alap. sõt, már 4 rise exchange épületem van, de ez is csak mert unatkoztam.
nem játszottam végig vh-n, RD után Takeda és Mori szövetségesem maradt, meg néhány kisebb vazallus. Kagában gyártottam a monkokat, max páncéllal (mûhely+camp), nem volt egy elvesztett csatám sem. Csak idõ kérdése volt mikorra lesz meg a 40 tartomány, meguntam.

ezután egy Hojo vh kampányt kezdtem, a kezdeti nehézségek után akaratlanul is Kyoto mellé értem, ezt is meguntam. nagyon sablonos minden néppel. éld túl az elejét, aztán rohanás a fejlesztésekért, épületek gyártása, stb.

pár napja írtam, hogy kevés a random dolog, kiismerhetõvé válik az egész, az újrajátszhatósági ráta szinte nulla. most egy Date Vh kampányban vagyok, asszem 25 v. 27 tartományom van, RD még mindig nem volt. tetszett a Date, de kicsit könnyûnek találom. a taktika szinte uaz mint Uesugikkal, Kaga és Etchigo megszerzése után gyártás, harc, pihi. gyártás, harc, pihi....

Hunor1 kérdezte, honnan van 10-12K pénzem körönként megkenni másokat. úgy, hogy 7-10K jön havonta, békésebb napokon feloszlatom a sereg felét és csak a parasztokat tartom meg, ilyenkor 15K is lazán összejön. ez hozza az átlag 10K körönkénti bevételt. ha kell, kagában 6 szamurájt nyomatok ki körönként (uesugikkal monkokat gyártok) így ha meg is támadnak max. 8 körön belül visszafoglalok mindent, plusz még foglalok is. mivel már rég nem épülök semmit, erre nem is kell áldoznom, kaja asszem +19 most. de lehet, hogy csak 17, nem tom.

visszatérve Uesugikra, sztem Oda után a legjobb bónuszai vannak. harci papok nagyon állatok csatában, és még ott van a kereskedelmi bónusz is. csak elég szopatós tud lenni. de pl. Hattori sztem van ilyen nehéz, mert ott meg nehéz terjeszkedni. persze mindenkinek megvan mi fexik neki.
Végig csináltad, vh?<#smile>
Mert ott is ez van a közepén, de szerintem most így is meglesz.

én hard és very hard fokozaton nem találtam nagyon izgalmasnak, miután rájöttem néhány fontos apróságra. legendaryn vagy 30-40 kört játszottam, taktika uaz, volt 5 tartományom, aztán - szó szerint - szinte mindenki hadat üzent 1 kör alatt. hogy miért, fingom sincs. ekkor meguntam, ...sszák meg a diplomáciájukat.
zola2000
valaki?

A

Azon én is felhúztam a szemöldököm 😄

Most hol tartanak a MOD csomagok ? Melyiket érdemes használni ?
Tapasztalat, használhatóság, játszhatóság, élmény ?

DarthMod: Shogun II (v1.8)
Shogun 2 Realism
TROM3 - ROAD TO KYOTO v0.451
Shogun 2: All In One Mod

Djuree
uesugi könnyû?? lool😄

Waaaaaagh!

A fórumok szerint Hard fokozaton melyik klánnal, mennyire is nehéz terjeszkedni.