2869
Shogun 2 Total War
  • Yag
    Alapból ez van beépítve a játékba így nem kell sokat keresgélned, ha nem MODoltál akkor azzal játszol.
  • Dredd
    sziasztok, én mostanában próbáltam a kereszténységet, hát, nem csodálom, hogy a valóságban betiltották :)
    Nanban Quarter - Nanban trade ship : 2 ilyen lazán hazavág egy 10 hajóból álló japán flottát, elfogják a Black shipet
    European cannons: über, átlövi az összes ellenséges egységet, ha egymás mögött jön 2-3 szakasz, mindegyikbe sort lő, 20-30 ember hullik csapatonként lövésenként (!)
    A puskás parasztokról már nem is írok, egy-két sortűz és fut a legbátrabb szamuráj egység is
    a keresztény papok simán és olcsón lázítják fel a buddhista tartományokat
    ha minden tartományban hagyunk egy üres épület slotot mielőtt áttér a daimyo a kereszténységre, még abban a körben lehet mindenhová templomot építeni, és így alig-alig lázad az ország, amíg áttér a nép is
    a Hojo klánnal különösen durva a kereszténység, Hojo cannons omg
    a diplomácia kezdetben pár körig nehezebb, utána visszaáll és simán freindly meg very friendly lehet mindenki velünk akkor is, ha keresztények vagyunk
  • rexsimus
    Látom vicces kedvedben vagy.
  • GaBika6
    Link
  • rexsimus
    Az 1 kör/1 hónap modot belinkelné valaki?
  • MaRee
    Egyszer fogja írni a program hogy megjelent, onnantól majd a kereskedelmi csomópontoknál kell keresgélni.
  • Prof William
    Nálam ilyet csinál hogy egyik körben megköti velem a gép a kereskedelmi egyezményt másik körben meg már közli hogy sajna mégsem...

A Black Shipnek van valami előfordulási helye? Bizonyos időközökben jön vagy valahol meg lehet találni?
  • AryanH
    A neten keresgéltem az Uesugihoz valami guide-t. Találtam egy fórumot, ahol a csávó állítólag legendaryn végignyomta. Kicsit zavaros volt meg monoton, mert végig ashigurut nyomott. A lényeg, hogy kihasználta a program egyik "hibáját".
    Próbáljátok ki! Minden egyes körben az elejétől kezdve mindig eladott 5 kör military accest a szomszédjainak, jelen esetben 3-at mindig érdekel. Olyan 300-ért lehet eladni, eltelik egy kör, ki is írja, hogy még négy kör van hátra belőle, és egyszerűen megint eltudsz nekik adni 5 kör military accesst. Gondoljatok bele, körönként plusz 900 pénz.
  • Yag
    Ebben egyet értünk.

Önmagában a MODok szerintem nem megkönnyíteni akarják a játékot, hanem értelmesebbé és élvezhetőbbé tenni. Többen tapasztaltuk azt, hogy a játékba belefektetett időnk a nehézségi fokozatok emelésével már nem élményt hanem csalódottságot okoz, ha próbáljuk logikus gondolatmenettel és logikával lekövetni a játék menetet. Természetesen a játékra írt AI nem tud csak logikailag okosabb vagy jobb, hanem különböző "képességeit" többszörözi meg amolyan "cheat" formájában ami egy idő után értelmetlenné teszi a játékot. Szerintem. Ezért jó ha időnként a játékstílusunk, habitusunkhoz és szemléletünkhöz mérten kiválaszthatjuk milyen MODokkal játszunk. Valószínű hogy az alap játék sokaknak okoz örömöt vagy kihívást de akadnak majd akik vért izzadva sem tudják kiteljesíteni játékukat ezért a csalódottság helyett értelmesebb az AI képességein állítani hogy "egyenlő" esélyekkel induljunk neki egy kampánynak.
  • Filózoli
    Yag:
    Persze, attól függ, milyen modokat használsz.
  • Yag
    Lehet, de az is lehet hogy nem guvasztja a szemét az alapjátékkal.
    Nekem speciel alapból vacaknak tűnik a modellek skinezése. Egyik verzióban sem sikerült nekik jól eltalálni, talán nem is akarják. Nekem ne zödüljön ki mindenki egy seregben legalábbis ne ennyire mint az alapban. Én hajtok a vizuális orgazmusra. Nem elégszem meg csak a játékmenettel és azzal, hogy loholva köröket pörgessek. Összességében nem azért használok MODokat hogy megfutamodjak az alapjáték kihívásaitól hanem hogy érdekesebb, látványosabb és sokszínűbb játékot játszak mint amit kitaláltak a főhadiszálláson. Szerintem :D)
  • Filózoli
    Sziasztok!
    Én éppen most fejeztem be egy Shimazu kampányt very hardon. 1592-ben nyertem meg. Szerintem elég az idő mod nélkül is, fejleszteni is lehet, stb. - csak meg kell tanulni játszani. Aki modokhoz folyamodik, hogy kijátssza a játékszabályokat, az tulajdonképpen megfutamodik a kihívás elől. Szvsz.
  • Yag
    Erre vannak a MODok. Már a Rome időszakban sem gondoltuk, hogy csak az alapjátékkal fogunk játszani. Az alap arra jó, hogy a szinte végtelenségig variálható Módozatokkal játszunk. Ettől függetlenül persze több embernek csalódás lehet ez még így is ...
  • janika77
    Sziasztok!
    Egyet értek Slewyvel.Nekem is hasonló tapasztalatom van.Sajnálom a pénzt amit kiadtam rá.
  • Prof William
    Az eredeti 4 kör/év sztem eléggé elhibázott elgondolás. Az ilyen játékkal inkább elpepecsel az ember 10-20-30 évet nem pedig végigrohan rajta.
  • Slewy
    Sziasztok!

Megosztanám a tapasztalataimat:

Az első és a második kampányomat is Chosokabeval kezdtem a teljesen original játékkal normálon.

- nagyon kevés az idő
    - nem lehet normálisan fejleszteni, ennek köszönhetően az elfoglalt provinciák is elég "primitívek" még.
    - folyamatosan a foglalnom kell, telik az idő rossz érzés kerített hatalmába és 1575-ben még egy csomó egységem nem volt.
    - lehetetlen volt fenntartani a provinciák védelméhez elegendő sereget, mivel gazdaságilag a foglalás miatt nem volt rá zseton.
    - amikor elértem a bűvös 20 provinciát (a 40-ből) mindenki nekem esett és én is voltam a legerősebb de katonailag annyira nem, hogy meg is tartsam a provinciákat és elfoglaljam kyoto-t nem is beszélve a még hiányzó 20 tartományról.
    - olyan 90 kör körül jártam

Kicsit felhúzott, hogy ennyi időt beleöltem és mégcsak nem is tudtam kiélvezni a "fullos" sereg adta élményt, úgyhogy mod-hoz folyamodtam... 1640 1 év 12 karika

tapasztalatok:

- Végre meg lehet tenni, hogy várok még négy kört, hogy valami elkészüljön,
    - 1552-ben járok 6 provinciám van, mindegyik szépen fejlődik a shogun még nem rühell, de így is erősebb és jobb eloszlásu a seregem, mint az előző játékokban
    - Nem érzem úgy, hogy a gép gyengülne, sőt... bár az AI nem jobb, viszont sokkal több a "fullos", kifejlődött serege, így izgalmasabb a csata... Nem a tipikus éppen hogy megverem a maroknyi seregemmel, vagy mindenképpen szétcsapom helyzet van.
    - Igazság szerint idézi a Medieval 2 vagy Empire-ben tapasztalható nem hajt a tatár játékmenetet, amit én preferálok az eredeti játék rohanjunk mert sietni kell gameplay-jel szemben.

Összegezve én azt mondom, hogy annak a játékosnak, aki végigviszi mod nélkül és élvezi is, annak gratulálok (nem cinikusan). Nekem idegölő volt, hogy kétszer is nekifutottam másodszorra nem is szúrtam el semmit, csak azt, hogy láttam már hányba járok és éreztem, hogy nehezen lesz meg a játék vége az időkorláton belűl és a gazdaság nem volt elég erős ahhoz, hogy a seregem is "modern" legyen...és még időkorlát + mindenki megtámad, sok egy kicsit. Ezzel a moddal viszont sokkal élvezhetőbb lesz a játékmenet, tudod egyengetni a provinciákat, kialakítani, hol mit gyártasz majd, mit hol fejlesztesz. Az lehet, hogy így meg túl hamar vége lesz és a végén nem lesz akkora kihívás... de még mindig módosítható, hogy meddig kell befejezd...

Szóval én javaslom annak, akit az idegösszeroppanás veszélyeztet akkor, amikor beleöl egy halom időt és úgy érzi nem lesz meg, mert eljön az a rohadt 1600 :D
  • Prof William
    Találtam egy egy szigetből álló területet ami 1 klán fennhatósága alatt van. A fősziget melett van. Azt hiszem átküldöm oda a srácokat hogy ki ne jöjjenek a gyakorlatból és lesz 1 biztos flottabázisom.

A Black Ship bizonyos időközönként jön vagy ez véletlenszerű? 3 Flottát készülök bevetni ellene. Ez vajon elég lesz?
  • Djuree
    akkor sem lehet, ha bent van egy daimyo.
  • baalbaalbaal
    ja, hajóba kell pakolni őket.
    (hajót a kikötőben tudsz gyártani)
  • Voltan
    Bocs, ha hülye a kérdés...
    A kezdő szigeten vagyok a klánommal, az egész sziget az enyém,kivéve egy szövetséges területet. Át akarnék menni egy másik szigetre, de a sereg nem tud átkelni, se a ninja. Hajóra kell őket pakolni? Hogy lehet átmenni másik szigetre?
  • Yag
    Figyelembe vettem, de ettől függetlenül két nem fővárost sem Bribelt a Matsuke-m. Két dolog lehetséges : Nem volt elég képzett, vagy túl nagy volt a városban tartozkodó katonák, és vezetők vagy családtagok loyalitása ... mindegy. Inkább úgy is elfoglalom mint megvesztegetem őket :)
  • baalbaalbaal
    Csak a fővárosokat (minden még "élő" nép kezdővárosa vagy utolsó városa) nem lehet, d ezt írtam is.
  • Yag
    Egyébként nem lehet minden esetben Matsukevel Bribelni. Vannak olyan várak amikre ki sem írja mennyibe kerülne ha el akarnám csábítani őket. Így ez a stratégia nem minden esetben használható.
  • Yag
    Nehézségi szint függő. Normálon kb. 20 Hard és VH 16.körül.
  • Prof William
    Én ezen felül igyekszem megszerezni híres-hírhedt Black Ship -et is a flottámba mielőtt elérem a 16/20 tartományt. Így legalább a tengeren legyőzhetetlen leszek. 16 vagy 20 tartománynál jön a totális hadüzenet?
  • Yag
    Szerintem is.
  • baalbaalbaal
    Kihívás? Legendaryn összegyűjteni ennyit vagy multin megverni engem! :)

Anno a Rome-mal, a Medieval 2-vel és az Empire-vel is az volt a bajom, hogy felhalmozódott nagyon sok pénz, bármit megépíthettem, bármekkora sereget gyárthattam és így már nem volt kihívás, ezért is mindig "minden nép" móddal játszottam és a legkisebb államokkal kezdtem játszani.

Itt VH-on azért sokkal nehezebben gyűlik a pénz az előző játékokhoz képest és a kereskedelem is megszűnik 16 provincia után. Szernitem ezzel a Shogun + mindenki más betámadással pont azt sikerült kivédeniük, hogy ne legyen uncsi a játék, amikor már nagyobb birodalmad van. Szerintem jó ötlet volt.
  • Yag
    És a harcok íze ? :) A kihívás ?
  • baalbaalbaal
    Ha nekem is ennyi pénzem lenne, nem is csinálnék sereget, elég lenne pár metsuke és megvenném az összes várost. Csak a fővárosokat kéne elfoglalni, de ahhoz meg simán megvenném az ellenfél seregét! :)
  • Kallahiosz
    Az a gáz, hogy ezeket 1,5 óra alatt kipörgetem.
  • Yag
    Szerintem .... :))

• Kallahiosz
    Gyerekek... Tud valaki valami szamurai-os történelmi játékról, esetleg rpg röl pc re? kellene lassan valami váltó játék a témában és a ninja bladet már nagyon unom.
  • sakkay
    Ok. Mindenki úgy nyomja, ahogy neki tetszik.
  • Edorn
    A selahedins Limited Samurai mod csak a játékos szamurájegység gyártását korlátozza? Mert felraktam és most láttam egy olyan egységet, amiben 4 yari szamuráj volt, holott max 3-nak kellett volna lennie...

Csak valami kivétel volt, vagy tényleg csak a játékost korlátozza? Ha az utóbbi, akkor tud valaki olyat, ami a gépet is korlátozza?
  • Yag

• Yag
    Érem. Akkor itt van a kutya elásva mivel MODal játszom. Valószínű ezért van ekkora többletem és viszonylag nyugis játékmentem eltekintve attól hogy az első 70 kört végig szenvedtem mert bevétel szinte semmi, katonákat képezni alig, és több irányból is támadtak a szomszédok.
    Jelenleg 184 kör környékén járok. Nem kapkodok. Igaz, van olyan kör amikor nem történik semmi de ne hidd, hogy 10-20 köröket pörgetek csak azért, hogy gyűljön a lóvé. Egyszerűen ilyen a játék stílusom és ekkora léptékekkel játszom. Ráérek alapon hiszen 60 tartományra gyúrok és 1640ig kell letudni.
  • GaBika6
    Részben igazad van, de ha azt vesszük alapul, hogy a nem meghódított tartományok is fejlődnek és nem a Te költségeden, akkor talán megérted mire gondoltam...

A "kivárás" ahogy fogalmaztál nálam mondjuk 5-6 tartomány, ami tökéletes háttérrel fog szolgálni a háborúhoz.
  • Yag
    Akkor viszont hibás az ALL in One mod mert amikor elkezdtem ezt a kampányomat, VH-ra tettem. Utoljára tettem hozzá a szamuráj limited kiegészítést amitől nem tudok korlátlan mennyiségben speckó és profi egységeket képezni, ezzel is rászorítva magam, hogy jobban meg kell becsülni a katonákat.
    Az, hogy van bevétel többletem amit nem költök el mindent minden körben nem jelenti azt, hogy nem harcolok közben. Pontosítok. A bevételeim körönként a 4.000 és 15.000 közt ingadoznak attól függetlenül hány Wako kalóz támad rá a kereskedőimre, útvonalakra vagy más városomra akikkel éppen harcolok. Utoljára a Sogo klánt írtottam ki a déli szigetekről és jelenleg a Hattori klánnal vagyok harcokban.
    Egy szövetségesem van a Mori klán és rajra kívül két 1 provinciás klánnal kereskedek. Mindenki más semleges. 15 provinciám van már és ha behúzok még egy várost akkor kitör az összenépi hadakozás.

Alapvetően mivel három komplett sereget tartok fenn és három hajós sereget de mellette nem képzek egységeket feleslegesen a várakban meg a morált Matsuke és papok tartják fent. A rizikóm az jelenleg, hogy egy esetleges támadás esetén fogalmam sincs hol léphetnek parta az ellenségek és ott mekkora erővel teszik azt. Már volt az a rész hogy hátba támadtak. Most éppen azzal küzdök, hogy a globális -2 food supplyt megszüntessem. Több tartomány is -1 ben van tehát van még mindig vannak feleslegesben lévő seregre való katonák és zabálják a rizst dögivel. Ezeket most gyomlálom. Ettől függetlenül : Építek
    Kereskedő épületeket és farmokat bővítek.
    A speckó egységeim már megvannak így csak ritkán kell katonai épületeket felhúzni.
    Körönként vagy két körönként csatáztam a Sogo és most Hattori klánnal, közben kis Rebell seregekkel a lázadó tartományokban és Wako kalózokkal tengeren. Egységeket utánpótlásban gyártottam.

Felteszek pár képet, nézzük át lehet valamit én nem csinálok jól hogy ekkora többletet volt képes "engedélyezni" az AI.
  • GaBika6
    Én olyan módot használok ahol 4 csillagos hadvezér nem yari ashigaru-kal trappol mészárszék alá, hanem komoly samurai egységekkel. Szal über nehéz leverni, taktika nélkül lehetetlen, mivel nincs mindig pénz fullos seregre.
  • sakkay
    Ja most olvasom. Ha valaki móddal tolja az ne mondja a tapasztalatot milyen a vh!.Szétkönnyítették a módok többségét. Aláírom, az alap meg el van ba*va.