Shogun 2 Total War
  • Yag
    A Rebellis tartományok megtartása vagy "engedélyezése" kétes dolog.
    Tapasztaltam,hogy ha létre is hoztam egy Rebell tartományt (elfoglaltam, kifosztottam, ott hagytam fellázadni) ha nem figyelem kémekkel akkor a másik szomszéd akik miatt ütköző zóna lett a tartomány "könnyen" elfoglalhatja. Tehát ha ez a verziót meg is lépjük a Rebell tartományt figyelni kell, esetleg segíteni, hogy ne más foglalja el, ha éppen akkor és ott nem akarjuk megtartani mert mondjuk ne jöjjön össze a 16 vagy 20 foglalás és ne törjön ki a totális háború.

Az én stratégiám továbbra is az, hogy egy jól felturbózott kereskedelmi rendszer, körönként sok bevétellel : 10-15.000, tartalékok képzése, saját termelések, Rice exchange, termőföldek fejlesztése stb. vagyis teljes önellátottság kiépítése addig amíg a totális háború el nem jön.
    Most tartok 250.000 tartaléknál, körönkénti 12.500 bevételnél és 13 provinciával. Mostantól kell észnél lenni, és a gazdaságot stabilizálni mert ha még három tartományt elfoglalok akkor pont nekem tud esni mindenki. Még a Mori klán is akik viszont jelenleg szövetségesek. Ha megszűnnek a kereskedelmi csatornák, le fog esni a bevételek. Ha ki is ütik alólam a három külker pontot de sikerül elérnem hogy a körönkénti bevételeim pozitívban maradjanak, akkor a jelenlegi tartalékokkal és a mostani seregmennyiségemmel és összetétellel ki tudom védeni az ellenfelek támadásait. A tartalékokból tudok majd új seregeket vagy seregpótlást finanszírozni és ellentámadásokat szervezni.
    Kemény menet lesz de sikerülhet. Már csak három nagyobb család van akikkel rivalizálni kell. Mori, Hojo, Takeda.