Shogun 2 Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Mori : Könnyû / Normál
- Chosokabe : Könnyû
- Date : Könnyû
- Hojo : Normál
- Oda : Nehéz
- Takeda : Nehéz
- Uesugi : Könnyû
- Hattori : Nagyon nehéz
- Tokugawa : normál / nehéz
Waaaaaagh!
Bár eléggé szívok ostromnál, a morál miatt hamar megfutnak az emberek.
Amúgy nekem az Uesugi kampány tûnt eddig a legerõsebbnek.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Thnx.
Itt csak egyszerûen megnöveltem az egységek morálját, így nem futnak el azonnal, harcolnak szinte az utolsó emberig.Vagy ameddig nem gyullad fel vagy sérül meg drasztikusan a hajó.Volt olyan hogy az ellenség hajója a süllyedésig harcolt, nem adta fel.Ezelõtt nem nagyon láttam hogy elsüllyed 1 hajó mert inkább megadta magát...
hajócsata MOD

A medve nem játék.
@Cookac ha jössz majd reflektálj a | #1256. gondolom mást is érdekelne hohy hogyan jön össze körönként több mint 10 K NETTÓ !
Kampányban lehet a hadvezérnek olyan tulajdonságokat fejleszteni, amik növelik a hajók képességeit.
A morált tekintve jó kérdés, van olyan skill, ami elvileg minden egységnek növeli a morálját, így gondolom a hajóknak is.
Nálam elõfordult már, hogy 2 sima közepes hajóval 2 csatát egymás után lenyomtam (simán gép által leszimulálva), az elsõ után 2 kitüntetésesek lettek, a második után viszont a max szintre (3-4 sáv+kör) kerültek!
Aztán ez is leesik ha raidolják a kereskedelmi utakat vagy a wako leblokkolja a kikötõt.
A tengeri csatákat szerintem is elbacták a játékban!! Nekem elsõsorban a morállal van bajom! ugyan is szinte elég ha az ehyik hajóm közelébe ér 2 másik és máris befosnak és nem harcolnak! Szinte lehetetlen taktikázni. Ha õk jönnek a kis kobayákkal a kkor a bune is 2-3 lövés után kapitulál, bezzeg ha én küldök 3 kicsit a bunéja felé akkor persze az én kishajóim fosnak be qrva hamar...áááááh!!
A
Waaaaaagh!
A nyilasaimat szinte azonnal megfutamították, lõtávba sem értünk. A nehéz hajóim már odaértek hozzájuk (fehéren villogó zászlóval természetesen 😞 ), de nem tudtak átszállni rájuk, mert ugye ágyús hajóra nem lehet... Az õ vezér nehéz hajóját meg ügyesen távol tartotta az enyéimtõl. Így nem sok esélyem volt, lassan szépen agyonlõtt...
Ez így tényleg gáz... Figyelembe vehetné a szintemet/lehetõségeimet. Még jobb lenne egy kapcsoló, hogy akarok e erõs túlerõ, vagy SOKKAL jobban képzett, fejlettebb egységekkel is szembeszállni (mert tudom én, hogy sokaknak ez a perverziója, de hát nem mindenkinek :-D ).
Engem többször megszivatott már. Példa. Van európai csatahajóm vagyis kettõ. Íjász könnyû hajóval oda manõverez a közelbe és megszór, lángbaborul a hajó eleje és alig moccan. Erõs, ágyús de ha megszórják akkor blokkolható. Nesze nekem. Még jó hogy nem csak ez a kettõ volt a csapatban, pedig terveztem, hogy majd jól odacsapok vele ... hát nem annyira lehetett odacsapni. 😞
Tengeri: Végre megtaláltam az ideális összeállítást, nyerem sorban a csatákat aztán jön egy gyerek full ágyús nagy batár hajókkal és oda sem értem hozzá az íjászaimmal 😊 azért ekkora különbséget figyelembe vehetne a játék vhogy.
Szárazföldi: A katana hero vmi vicc... 2 szakasz (2x 30kb) levágott majdnem 600 embert és megfuttatott pár másik egységemet. Szerencsére a végére már csak 5db maradt neki és a 90es utolsó bow samurai egységemnek csak a felét ütötték le 😄
Most a kalózok kekeckednek velem. Minden második körben beblokkolják az egyik kikötõmet és leveszik a bevételeket 7000-4000 re. Kénytelen vagyok hajókat is tartani ha távol akarom tartani magamtól õket. Amióta keresztény vallásra váltottam, majdnem mindenki kereskedik velem ... idõnként felbontogatják a kereskedelmi szerzõdést de vissza lehet csinálni ... és valóban. Bár Buddhistaként még tudtam képezni puskásokat, (foglalt városból) de az ágyút csak keresztényként lehet képezni. VH-n az AI nem kapkod. Kicsalogat és váratlanul képes lerohanni az íjászaimat vagy nekiront a puskásoknak. Mintaszerû kitámadásokat produkál 😊 Most megyek a Kõ lelõhelyért. Aki csücsül rajta beszüntette a kereskedést velem, így legalább okot szolgáltat a támadásra 😄
én most 27 tartománynál járok, de még nincs háború. minden körben szétosztok 10-12K kenõpénzt, és így nyugton hagynak. ugyan fele térkép piros, de eddig sikerült elkerülni a mészárlást. idõnként kihagyok 2-3 kört, nem kekeckedek senkivel, aztán gyorsan lecsapok vhol. 5 ninja + egy halom metsuke és 4 monk osztja az áldást, de soxor ez sem elég lázítani. ilyenkor begurulok és lecsapok vkit.
most épp a hattori klánt töröltem el. vazallus volt de állandóan unfriendly, ráadásul mikor az 5. területe is meglett, és nagyon bezöldült neki a shogun klán, le kellett csapjam. 1 kör alatt fingattam ki. van 6 seregem, ebbõl 4nél 5 csillagos vezérrel, full stack mind, és max. armour-osak. kagában minden maxon, körönként hat samurait tolok ki exceptional armour-ral, két kör alatt kyoto alatt vannak ha kell. kereskedni nem kereskedek a riválisokkal, nálam a selyem+pamut nod, nem is tudnak fejleszteni. ezért aztán naginata samurait pl. még mindig nem láttam senkinél. kaja hegyekben áll, építeni már rég nem építek semmit, amit foglalok ott mindent lerombolok. ennyi...
Megkockáztatom, ennél a nehézség foknál kezdni a hátországba dobálni a full seregeket. Hardon ugyan is nem tapasztaltam itt meg igen. Az elsõ 50 kör komoly adok-kapok játék volt és szinte semmi elõrelépés nem volt látszólag. Ito vazallussá lett és 20-25 körig tartottam magát de bedarálták. Vesztettem tartományt és fel is adtam, kiraboltam, feldúltam a pénz miatt. Az utolsó 10 körben sikerült a félsziget ellenállását megtörnöm és három várost és tartományt három kör alatt elfoglalnom.
Egyébként azt néztem, hogy a vazallus területeket is bepipálja a leltárnál amikor összeszámolja hány területed van. Úgy tûnik hogy a kampány teljesítési feltételekbe is beleszámít a vazallusod területe. Szerintem.
A skilleket viszont VH-ban hármasával dobja nem kettesével. Hardon két fejlesztést tudtam nyomni a karaktereken, most meg hármat. Ez azért tetszik mert jobban halad a fejlesztés a ninja/matsuke/monk/hadvezér.
Apropo Monk. Mire elfoglaltam a félsziget minden tartományát a saját és a szomszéd tartományon kívül minden provincia keresztény lett. Kénytelen voltam áttérni a kereszténységre. Meglátom mennyi hátrányom lesz belõle. Ez még rejtély számomra.
Patchról meg annyit, hogy Április 12 körül várható, de lehet hogy csúszik 1 hetet amennyire ki tudtam gobozni a hivatalos forumról bár hivatalosan ezt még senki nem erõsítette meg csupán 2-4 hetet mondtak megjelenés után és már lassan itt az idõ.
Forrás: http://twonline.hu/forum/viewtopic.php?p=10162#p10162
Élsimítást hogy lehet bekapcsolni a játékban? Nvidia vezérlõpultos dolgot olvastam de azzal nem jártam sikerrel, meg azt is hogy jön egy javító patch ami majd engedélyezi, errõl valami infó hogy mikor? De addig is ha van valami más megoldás akkor írjátok le, köszi.
#acm
Waaaaaagh!
Már úgy látom nagyjából kitapasztaltam a progit. Azt hittem veri hardon visszatöltés nélkül lehetetlen, mert bár nem nyomtak le, de az idõre nem volt meg a 40 tartomány. Mori-val majdnem. De nem is az idõ a legnehezebb hanem ezen a fokozaton a gép ultra bónuszt kap fenntartásra, és szerintem vásárlásra is. Ezért az Oda családdal vagyok most,mert legalább az alap 2 egység olcsóbb. Talán így meglesz, az agresszivitásról annyit, hogy(ez komoly) az elsõ end turn-nál 2!!!család vett ostrom alá.Örömésbódogság.
már most normalon is sokszor reloadolok, így a végjáték nem könnyû már itt sem...igaz még nem vesztettem területet, persze 3 fullos szamuráj seregem védekezik 3 fronton😊 1 fullos ashigaru seregem meg támad a hátországukban😄
Waaaaaagh!
Nem is kell visszatölteni, soxor elég az is, ha valami mással csinálsz vmit és utánna ált. már sikerül.
érdekes, már 30 tartományom van date-kal, de ezek az ügynök akció esélyek érdekesek. 75% esély hogy kinyírjak valakit. 10x! loadoltam vissza és egyszer sem jött össze! és ezt már párszor próbáltam, sokszor nem megy. fura. néha meg már 20%-nál másodjára sikerül...ki érti ezt...biztos nem úgy van ahogy kéne...
Waaaaaagh!
piszok csaló a gép. kötök örökös military access-t a shogunnal, hogy ne kelljen mindig kerülgetnem. erre köv. körben látom, hogy csak õ jöhet hozzám, én nem léphetek be, meg egy csomó mínusz pont nekem, amiért megszegtem a szerzõdést. utálom...
de megszopattam a fél világot. játék elején elvettem a selyem és pamut nodokat a hakateyamáktól és csak takedával kereskedtem meg vazallusokkal v. miniállamokkal. mikor levertem kyotót, a legbikább egysége a bow ashigaru volt 😄DDD
ettõl függetlenül bespájzoltam 100K pénzt, 3 kör alatt elfogyott RD után. asszem load savegame lesz...
Ez mekkora easter egg 😊) Ránézek, hátha valóban van ilyen. Ha programozták, akkor ismétlõdnie kell a jelenségnek 😊)
http://www.wix.com/swatopluc/castles
Ez csak egy kép, de komolyan hadonászott vele míg le nem vágták 😊

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Nem nagyon látszik sajnos, de arra lettem figyelmes hogy a középen lévõ fickó a zászlóval harcol. Vagy elejtette a kardját vagy már nem volt más "lehetõsége", jobb híján a zászló rúddal harcolt. 😊 Mókás de tetszik 😊
Könyörgöm! Gyújtsuk fel 😊

Én futottam már bele "csapdába". Olyan csapat ami vár és "rejtve" van a térképen, ha pont menetelés közben kapom töle a blokkot akkor a csata úgy kezdõdik hogy körbe vagyok véve ... se csapatrendezés se rejtõzködés, csak a csata indítása és a hirtelen kapkodós katonák rendezése. Elég "véres" küzdelmek ezek. Felér egy csapdával 😊