Shogun 2 Total War
  • Yag
    Hali Hunor.

Én Normal után Hard és VHard ra toltam. Az első két verzióban nem tapasztaltam távolról küldött hátországba támadást a VH-nál több alkalommal is megleptek és beküldtek olyan majdnem full seregeket a fővárosom alá, hogy ha éppen pont nincs ott egy különítmény vagy éppen nem készült volna egy csapat utánpótlás a frontra, akkor lecsapták volna a kezemről a várost. VH-n sürübben blokkolják a kikötőidet és aktívan támadják az elfoglalt kereskedelmi portjaidat. A diplomácia nem lehetetlen dolog, van aki köt veled egyezséget kereskedelemre de csak akkor ha a haverja nem áll veled háborúban. Bár akad olyan is akit ez nem érdekel.

A két kép amit láttál alant, VH fokozatban van, és látható hogy van kereskedelmi partner 2-4 közt váltakozik, attól függően ki mennyire mohó és gondolja meg magát. Mivel Shimazuval vagyok így a félszigeten nem nagyon lehet haverkodni. Alkalmazok a kenőpénzt is időnként, nem sokat pár százast adok a leendő partnereknek és valamennyivel javul a kapcsolat és időnként kötélnek állnak. A lilákat második körben lecsaptam, bár pár kör-ig vazallus volt ütköző zónának majd 50 körig kergetőztünk a másik két klánnal akik tolták a kereszténységet rendesen. Egy biztos. Nagyon meg kell gondolni VH-ban hány katonát képzel, hova küldöd és hol támadsz vagy védesz. Érdemes kipróbálni de csak akkor ha nem 50 kör alatt akarsz Shogun lenni, mert minél nagyobb a nehézségi fog annál babrább a játék.