Shogun 2 Total War
  • Yag
    A második Shimazu kampányomban (VH) a Saját és a szomszédos területen kívül minden elöttem lévő és meghódított provincia Keresztény volt. Mire elfoglaltam a félszigetem a kilenc tartományból 7 keresztény volt. Közben jött a fésüs klán fullos sereggel a fővárosomba, sikerült kivédekeznem és földbedöngölni a fullos seregét. Persze közben 2 körönként Wako hajóhad blokkolt. A folyamatos provinciák felügyelete (Matsukek sokat segítenek a keresztény városok kevésbé lázadnak ha van bent legalább 1 de kettő mégjobb + Pap) de hosszú távon ez sem volt stabil. Kénytelen voltam úgy dönteni, hogy vallást váltok. A Shintóból áttértem Keresztényre. Valami miatt, hirtelen kitőrt a béke. Akikkel eddig nem tudtam kereskedni azokkal is sikerült, lett egy plusz kereskedelmi bevételem a keresztény kereskedelmi irányból. Puskás és ágyus egységeket tudok képezni, a bevételem a 4500-8000 közt ingadozik attól függően hány városban próbálnak blokkolni tengerről. Fullra húztam a termelő földeket és a kereskedelmi épületeket. 2db!! Tengeri kereskedelmi pontot birtoklok csak, de 9-9db kereskedő hajóval pontonként (hajó/db= 100-150koku bevétel)+védő hajókkal a környéken mert a Wakok szeretnek portyázni.

Szerintem ha túl sok a keresztény vallású provincia érdemes megfontolni egy vallás váltást. Nekem ezen a ponton jött az áttörés és kezdtem egyenesbe jönni pénzügyileg is (addig -1 0 + 2 ) volt körönként az élelem gazdaságossága vagy mi. Ha -1 valahol akkor ott lázadni fognak szinte mindegy milyen vallás van. Ha nem vagytok biztosak magatokban, elmentitek az állást, csináltok egy váltást tolsz 15-20 kört és ha semmi nem változik max vissza töltitek az eredeti állást.