Shogun 2 Total War
  • Prof William
    Kyushi kemény dió volt. Betámadtam az Ito klán hátországát és 2-3 turn alatt el is foglaltam a provinciáit 1 kivételével miközben végig ilyen csíra seregekkel meg városvédőkkel találkoztam. Aztán kiderült hogy azért mert a fősereg éppen a szomszéddal háborúzott. El is indult rögtön és beszorított az utolsónak elfoglalt városba és szénné vert. Meghalt az örökös is + az egész sereg.
    Gondoltam ezt nem hagyom ezért inkább egy visszatöltés után kivonultam a városból és csak 1-2 nyilas egységet meg 1-2 Yari egységet hagytam bent. Ezután persze elfoglalta a várost de amíg a nyilasok ritkították az ellent és az egyik lándzsás egység szorgalmasan lökdöste lefele a felfelé igyekvő jóembereket addig kisurrantam a hátsó ajtón a másik lándzsással a lövészek zargatására de kiszúrt egy lovas egység. Kissé meglepődhettek miközben belerohantak a lándzsafalba. Az ellenfél tábornoka meg is halt itt bár volt még 2 tábornok a csapatban de úgy érzem megtettem amit lehetett.

Közben a kivonult seregem egyesült a többi provinciából érkező segéderőkkel és most én ostromoltam meg őket. 2 köt múlva kitört és nyílt mezőn kissé húzósan de megvertem és enyém lett az utolsó város is. Izgalmas menet volt. A sziget fele az enyém a többiekkel az erőgyűjtés idejére békében vagyok.