Shogun 2 Total War
  • Yag
    @ cookac: Én történelmi hűséget már nem várok el ezektől a játékoktól főleg nem az alap kiadásoktól. Megkockáztatom, hogy a Hattori japán klánt mint fogalmat a Kill Bill-ben hallottuk a legtöbben talán először. :) Hattori Hanzo. Jól cseng de úgy látom valóban létező személy lehetett. Nem akarok történelem órát tartani a Wikin találtam én is csak róla pár sort de úgy látom hogy az 1542 – 1596 közt élt. Szamuráj és ninja (?) volt valamikor a Sengoku időszakban. Ebben az időben voltak még daimjók az Oda Nobunaga, Toyotomi Hideyoshi, Tokugawa Ieyasu (első shogun)

Ugyan ebből az időszakból más említésre méltó daimyok voltak még :

Azai Nagamasa
    Chōsokabe Motochika
    Date Masamune
    Hōjō Sōun
    Imagawa Yoshimoto
    Maeda Toshiie
    Miyoshi Nagayoshi
    Mōri Motonari
    Ōtomo Sōrin
    Saitō Dōsan
    Sanada Masayuki
    Shimazu Yoshihiro
    Tachibana Ginchiyo
    Takeda Shingen
    Uesugi Kenshin
    Ukita Hideie

Tovább nem kutattam.
    Effektíve amit a CA a TW-S2-ben összehozott az egy jó alap és kiinduló pont a MODdereknek akik majd finomítják a dolgot. Ez eddig is így volt és ez után is így lesz gondolom és talán így van ez jól.

Kjosho ninjákat meg a Shimazu családdal is lehet képezni csak fejleszteni kell rá.

Ami a játék kínai érdekeltségét illeti, nekik is elég tetemes történelmük van így beleférne pár korszak. Még akár Dzsingisz Khán is. Effektíve nála is ez volt az alap vezér fonál. Hódíts, küzdj, foglalj el még több területet, hozz létre egy nagy birodalmat. A szűken vett értelmezésben ideális TW alap. Valaki majd gondolom csinál hozzá egy MODot is :D)

Én szeretem a történelmi filmeket és elég sok kínai történelmi filmet néztem eddig. (Egyik leglátványosabb ilyen film a Jhon Woo által készült Red Cliff/Vörös szikla. Náluk is meg van az a vonulat, mint talán japánban, hogy több kissebb klán/dinasztia akarta megszerezni az abszolut uralmat az ország felett és ezért évtizedekig folytak a belső harcok egymás ellen. Ezt a "tradíciót" szakította meg Ie.246 környékén a Csin Si Huang-ti aki egyesítette először a kínát és egységesen kormányozta mint császár. Ezt tarkította még az országba betörő nomád törzsekkel való háborúzás stb. Lenne mit keresnie egy TW részben de nyilván minket nem annyira nyűgöz le a kínai monumentalista történelem mint Őket. (Ott aztán szintén nem ritkán szaladgáltak 100K-s seregek ) Számunkra az ókori időszak valami érdekes varázslattal bír. A görög és római időszak nagyon érdekes és látszik hogy az embereket érdekli, talán nem véletlen, hogy akkora siker lett pl. a Róma a Spartacus: Vér és homok vagy a Spartacus: Az Aréna Istene c. sorozatok.
    Az 50-60as években Hollywood is elég sok Római történelmi filmet forgatott amiből az egyik leghíresebb a Ben-Húr lett. Mostanában is készültek Római vonatkozású filmek, jobbak rosszabbak, persze nem feltétlen a történelmi hűségükben erősek de látványos filmek.

Sok jó MODot lehetne csinálni amivel érdekes lenne jászani mint történelmi időszak. Csak meg kellene csinálni őket. Gondolom a Shogun 2 nél is több ügyes kezű éles szemű játékos összefog majd és elkezdik kitalálni, mi lenne jobb, még jobb a játszhatóság kedvéért. Ahogy már megy is. Mindenkinek vannak szempontjai. Ezekre a TW részekre lehet építeni. Jó alapok. Akár Rome, akár MED II. Akár Shogun 2. Gondolom az ügyes MODderek erre is ki fognak találni majd Ókori csatás MODokat, mint ahogy a Rome vagy MED II. alapjaira is írtak ügyes MODderek japán vagy kínai történelmi verziót lásd Three Kingdoms, Ran no Jidai, Shizoku no Sensō vagy az All Under Heaven ... ezek mind mind kíváló példái annan, hogy egy kis fantáziával, összedolgozással, utána járással milyen jó történelmi MODokat lehet létrehozni. Főleg hála a lelkes és kitartó modellezőknek, mert gondolom sok egységet át kell alakítani vagy újra megcsinálni és ez 3D MAX-ban sem lehet egyszerű. Ennyi erővel ha nekünk itt párunknak lenne alap tudása és affinitásunk ebben a témában akkor tudnánk MODot csinálni, ha akarnánk és lenne rá időnk :) Igazából a reménykedésen és azon kívül, hogy itt beszélgetünk róla nem sok minden maradt nekünk abból, hogy milyen lesz (ha lesz) a Rome 2. Ez van. Kénytelenek vagyunk beérni azzal ami van. Egyelőre van választék csak győzzük kiválasztani a számunkra megfelelőt :D)