Shogun 2 Total War
  • Yag
    Egyet kell értsek. Éppen átlapoztam ezt a cikk sorozatot ami bemutatja az elmúlt 20 év játékiparát. Tanulságos írások.

PC-s játéktörténelem 1990-2000

Az utsó oldalt adtam meg mert itt van meg minden elöbbi link. Így könnyebb olvasni vagy lapozgatni érdeklődés szerint.

Ennek a cikksorozatnak a tudatában is látszik, hogy az iparág nővekszik és nem nagyon rengeti meg őket a Warez szekció.
    A Shogun 2-n is látszik az amit már a Rome idejében láttam.
    Az alapjáték klassz de igazán játszhatóvá a MODderek tették.
    Igazából szerintem senki nem játszik "már" az alapon feltelepített játékkal. Mindenki rögtön rak rá egy MODot mert azzal sokkal játszhatóbb és látványosabb a játék. Itt is igazolódik amit írtál, hogy a CA csak a profitra megy rá és ad egy alapot amit a lelkes játékosok tovább fejlesztenek a saját szájuk íze szerint. Nem hiszem el, hogy ne lehetne pár ügyes MODder csapatot felvenni ?! Lehet, de nem cél.
    A Rome hemzseg a jobbnál jobb modoktól. A MED II + Kingdoms is. Gondolom az említett Empire és Napoleon is kapott párat de szerintem a pálmát a Rome és MED II viszi darabszámban. Most már a Shogun2 is beállt a sorba és a megjelenés után 1-2 héttel már módosított játékmenet és új skinek kerültek napvilágra. Ahogy megláttam cseréltem le a régit az újra, mert már a Rome-ban is ingerült lettem a harsányan kiszínezett piros, kék, zöld, lila egységektől. Shogun2-ben mit látok ? Shimazu full zöld, Mori full piros stb. A CA adja ki az új ERA-kat mi meg majd MODoljuk őket.
    Jobban érdekel minket a történelmi hűség és pontosság mint magát a CA-t. Persze jó lenne olyan sikertörténeteket olvasni mint amit írtál, hogy egy ügyes MODder csapatot főállásban alkalmaztak vagy hogy az egész bekerült a fő vagy kiegészítő játékmenetbe vagy kieg DVD-re és pénzt kerestek vele. Pedig Rome óta eltelt pár év. Ha lett volna ilyen csak napvilágot látott volna ilyen történet, nem ?