Shogun 2 Total War
  • cookac
    Még annyit, hogy azért mert két magos a proci, a kihasználatlanság miatt csak bizonyos dolgok futnak a második magon. Ilyen pl. a nyílvesszők röptének számolása, bizonyos effektek, vagy ragdoll, hullák a csatatéren, stb., már ha van ilyen benne egyáltalán. Ez mind a programozóktól függ. A lényeg, hogy mint pl. szoftveres physx esetén a második mag számolja ki a hiányzó fizikális GPU helyett ezeket.

Shogun 2 esetén sincs ez másképp. A második mag karbatett kézzel van jelen szinte végig. Nyilván gyorsabb mint az egy mag, de ez inkább a magok technológiai fejlettségének tudható be, mint a 2. magnak. Ugyanis hiába számol ki x dolgot, ha az első magon futó számítások nem fejeződtek be. Optimalizációval kellene javítani, de az plusz idő, plusz kiadás, kevesebb profit. Inkább vegyen a user még nagyobb, bikább gépet, vagy szopjon tovább.

És mivel itt egy már meglevő kódról beszélünk, ami sorozatban csak toldozva lett, kerültek bele új dolgok, hozzátettek dolgokat, minimálisan lett jobb. A nagy és pozitív változáshoz újra kellene írni á-tól z-ig, de ez megint idő+pénz+profit kérdés. Múltkor már írtam, hogy semmi de semmi érdeke nincs a CA-nak, hogy neked, nekem és másoknak jó legyen. Mindig csak annyit csepegtetnek, hogy el lehessen adni a fost díszdobozban.

És addig, míg te, a másik és harmadik hajlandó egy petákot is áldozni az átbaszásra, addig minek törjék magukat? Magam részéről a Medieval 2 volt az utolsó amit megvettem. Részben a leírt véleményem miatt, részben pedig nem vagyok hajlandó dupla árat adni vmiért csakazért, mert nem amerikai vagyok. Egy 30 dollárért vesztegetett programért nem fogok 50 v. 60 dollárt fizetni. Inkább lewarezolom és nem szégyenlem magam cseppet sem. Mert szégyenletes az az árpolitika, ami minket sújt. Több olyan játékot tudok mondani ami uannyi euro mint dollár, pedig a kettő közt van némi árfolyamkülönbség. És akkor még nem említettem a magyar béreket. Hogy egy 2.000 euros bérből megvenni vmit 50 euróért, vagy egy 300 eurós bérből megvenni 50ért.

Ők leszarják, hogy te, én, a másik mennyiből fizeti ki, én pedig leszarom, hogy ők mit szarnak le. És nem kell attól tartani, hogy megszűnik v. tönkremegy x cég, jujj akkor mi lesz, nem lesznek programok, meg ilyen hülye duma. Majd jön helyére másik, aki megpróbálja. Hatalmas ez a piac akkor is, ha megy a warez ezerrel. Aztán belebukik és jön a következő. De nem azért, mert én, te és a harmadik nem vette meg a produktumot, hanem mert mások elcsábítják a jobbakat, nem jól mérik fel a piacot és mellényúlnak egy fejlesztéssel, a tőzsdén megfingatják a céget, egy nagyobb bekebelezi, stb.

Olyan ez, mint a sarki üzlethelyiség. Először ruhásbolt, majd bukta után kocsma, aztán húsbolt lesz, aztán trafik meg a jó ég tudja mi nem. De mindig jön vki okos, akinek van a buktára fölös néhány misije.

Én így látom. És látom azt, hogy a DLC a fő csapásirány CA-nál. Eddig csakis és kizárólag a MODDEREK TARTOTTÁK ÉLETBEN a TW sorozatot, és nem a CA nagy 5letei. Erre mi lesz? Nemhogy még jobban támogatnák a megszállottakat, inkább korlátozzák őket és csak bizonyos fájlokhoz engednek hozzáférést. Mert pénzt akarnak minden kis szar javításért, jobb játékmenetért. Nehogy yx modder megcsináljon vmit, amit aztán 200K ember letölt ingyen, nem ám..., töltsék le pénzért a userek. Hát köszönöm, én ebből nem kérek.

Végszó...., szarik a CA mindenkire. Pl., mikor is lesz láthatáron az a pecs, ami a rosszul megírt kódot javítja, amivel a diplomáciai és egyéb anomáliák ki lesznek javítva? Jövő héten? Jövő hónapban? Tudja vki is? Érzi azt vki, hogy törődnek vele? Hogy a drágán vett két/négy magos procija ki legyen használva?

Tudok mondani olyan programot, ami a moddereknek köszönhetően önálló életre kelt. Kicsinek indult, naggyá lett. Olyannyira, hogy a kiadóval megegyezve adták ki munkájukat mint kiegészítő. Jól járt mindenki. Az eredeti ötletgazda örült, hogy veszik a programját a kieg. miatt. A kiadó, mert ismét kaszálhat. A modderek, mert pénzt kaptak a sokezer "munkaóráért". A gémer, mert végre egy tökéletes munkát kapott a pénzéért. Lehet így is, és lehet úgy is mint a CA. UFF...