Shogun 2 Total War
-
cookac #1318 A Rome+sprite témában annyit mondanék, hogy anno én csináltam Rómához modot 3dmaxban, tehát tudom mit beszélek. Ez kb. úgy műxik, hogy megcsinálod a modellt, textúrát, aztán csinálsz olyat ami kevesebb poligonból áll, aztán még kevesebbet. Ffelesleges számoltatni a gépet ha távolodsz, ezért kell lebutítani. Ez a többi játék esetén is nagyjából így van.
A csatabeli lassulás pedig nem grafikai alapú, hanem processzor. Semmi köze a a GPU-hoz, ill. minimális. Ugyanis a gép azt számolgatja, hogy x emberke harcol y emberkével, és mi a kimenetel. Nyilván ha ráközelítesz akkor a grafikai megjelenítés is szerepet kap, hisz ki kell tenni a modelleket, ráhúzni a textúrát, és ez plusz számolást és memoriát igényel. Ezt le tod ellenőrizni úgy, hogy meghúzod a karid és mégis szaggat, ugyanakkor a procit húzva kisebb lesz a szaggatás. Engem személy szerint nem érint a szaggatás, mert médium egységgel játszom, bár azért előfordul, hogy egy hídfőben összetömörülő többezer fős seregnél kicsit képregény lesz minden. De ezért nem veszek új gépet. Ja, és a nagyon fontos csaták kivételével autobattle játszom, szal nekem mindegy, hogy van e arcuk v. nincs.