Shogun 2 Total War
  • cookac
    @hunor1: igazad van abban, hogy elég gáz, ha raidolják a kereskedelmi utakat. ráadásul lehet ez akár szövetséges is, és akkor nem igazán tudsz mit tenni ellene. de ez csak 2-3 körön át szokott tartani. szintén pár napja írtam, hogy ha olyan néppel vagy, mint Date, a kereskedelemre támaszkodni kész öngyilkosság az előbb említettek miatt, plusz a térkép másik oldalán van minden, így az adózás lehet a legfőbb bevételi forrás.

ha békeidőben leveszed az adót, gyorsabban népesedik be a város, ez pedig több adót jelent. mivel nem nagyon épülök (lásd lejjebb) Myagi v. milyen városnál elértem most, hogy az eddigi átlag 2500 pénz helyett 3800 jön körönként. és ez csak egy város. sok városnál pedig sok pénz.

sőt, ha vannak ezek a választási lehetőségek, mindig a városi adó fejlesztését választom ha van ilyen opció, és nem a kereskedelem fejlődését. ez hosszú távon (50-60 kör) esetén már jelentős különbözetet mutat. pluszban rá kell gyúrni a chi ágon az 5% adóra, de eddig ugye már a 3. farmfejlesztés is megtörténik.

meg ott van az is, ha kifingatsz vkit és vazallussá teszed, tudsz kereskedni vele. legalábbis egy ideig. most néztem, 27 tartományom van, de ebből összesen csak Etchigo+Kaga+Etchu+Noto tartományokban építettem, a többiben csak utak, farm, metsuke v. ninja dolgok vannak. semmi katonai izé, minden alap. sőt, már 4 rise exchange épületem van, de ez is csak mert unatkoztam.