Shogun 2 Total War
-
cookac #1277 nem játszottam végig vh-n, RD után Takeda és Mori szövetségesem maradt, meg néhány kisebb vazallus. Kagában gyártottam a monkokat, max páncéllal (műhely+camp), nem volt egy elvesztett csatám sem. Csak idő kérdése volt mikorra lesz meg a 40 tartomány, meguntam.
ezután egy Hojo vh kampányt kezdtem, a kezdeti nehézségek után akaratlanul is Kyoto mellé értem, ezt is meguntam. nagyon sablonos minden néppel. éld túl az elejét, aztán rohanás a fejlesztésekért, épületek gyártása, stb.
pár napja írtam, hogy kevés a random dolog, kiismerhetővé válik az egész, az újrajátszhatósági ráta szinte nulla. most egy Date Vh kampányban vagyok, asszem 25 v. 27 tartományom van, RD még mindig nem volt. tetszett a Date, de kicsit könnyűnek találom. a taktika szinte uaz mint Uesugikkal, Kaga és Etchigo megszerzése után gyártás, harc, pihi. gyártás, harc, pihi....
Hunor1 kérdezte, honnan van 10-12K pénzem körönként megkenni másokat. úgy, hogy 7-10K jön havonta, békésebb napokon feloszlatom a sereg felét és csak a parasztokat tartom meg, ilyenkor 15K is lazán összejön. ez hozza az átlag 10K körönkénti bevételt. ha kell, kagában 6 szamurájt nyomatok ki körönként (uesugikkal monkokat gyártok) így ha meg is támadnak max. 8 körön belül visszafoglalok mindent, plusz még foglalok is. mivel már rég nem épülök semmit, erre nem is kell áldoznom, kaja asszem +19 most. de lehet, hogy csak 17, nem tom.
visszatérve Uesugikra, sztem Oda után a legjobb bónuszai vannak. harci papok nagyon állatok csatában, és még ott van a kereskedelmi bónusz is. csak elég szopatós tud lenni. de pl. Hattori sztem van ilyen nehéz, mert ott meg nehéz terjeszkedni. persze mindenkinek megvan mi fexik neki.