Shogun 2 Total War
  • Yag
    Elmentettem 200 körnél a játékom és kezdtem egy új kampányt Shimazuval (csak azért is, de very hardon) Annyit változtattam rajta, hogy 12kör egy év és nagy egység méret. 300/Yari Ashigaru 60/Daimjo és hadvezérek.

Megkockáztatom, ennél a nehézség foknál kezdni a hátországba dobálni a full seregeket. Hardon ugyan is nem tapasztaltam itt meg igen. Az első 50 kör komoly adok-kapok játék volt és szinte semmi előrelépés nem volt látszólag. Ito vazallussá lett és 20-25 körig tartottam magát de bedarálták. Vesztettem tartományt és fel is adtam, kiraboltam, feldúltam a pénz miatt. Az utolsó 10 körben sikerült a félsziget ellenállását megtörnöm és három várost és tartományt három kör alatt elfoglalnom.

Egyébként azt néztem, hogy a vazallus területeket is bepipálja a leltárnál amikor összeszámolja hány területed van. Úgy tűnik hogy a kampány teljesítési feltételekbe is beleszámít a vazallusod területe. Szerintem.
    A skilleket viszont VH-ban hármasával dobja nem kettesével. Hardon két fejlesztést tudtam nyomni a karaktereken, most meg hármat. Ez azért tetszik mert jobban halad a fejlesztés a ninja/matsuke/monk/hadvezér.

Apropo Monk. Mire elfoglaltam a félsziget minden tartományát a saját és a szomszéd tartományon kívül minden provincia keresztény lett. Kénytelen voltam áttérni a kereszténységre. Meglátom mennyi hátrányom lesz belőle. Ez még rejtély számomra.