Shogun 2 Total War
  • Yag
    Na igen. A ninja főként szabotázsra és assasinációra képzett.
    A Matsuke meg főként lefizetésre. Hm. Ez azért jelentősen felértékeli a szintlépésekkor meghatározható képességek fejlesztésének irányvonalát.
    Mondhatjuk talán azt, is hogy 4 ninja lenne az ideális akiket külön-külön képzek specializáltan 1 valamire, mert vegyesen kicsit féloldalas képességeket kap. Mivel 6 csillagos, úgy látom ez a max. Bármi feladatot adok neki végül is megcsinálja, zömében 85-95%os sikerességgel, de ettől jobb már nem lesz. Ráadásul már öreg is 63éves ... tehát várható hogy kimúlik és kell másik a helyére. Van egy utánpótlás, *** csillagos. De még koránt sem olyan ügyes mint a ninja papa.

Mellesleg meg kell említsem, hogy az AI ostromló képessége kielégítő.
    Teljesen körbevesz és három különböző irányból támad. Egy irányból indítja a fő támadást de képes arra, ha "látja" melyik oldalon gyengül meg a védelem vagy csoportosítom át akkor képes azon a ponton támadni.
    Széthúzza a védőimet és hátba támad ha úgy adódik. Semmi okom a panaszra. Eléggé megizzaszt időnként. 2 csatánál állítottam át a csataidőt 20 percre, hátha lejár és akkor vissza kell vonulnia :) Emberi cheat :D) ennyit engedélyeztem magamnak mert 4x-es túlerővel jött.

Összejött egy másik közel 5000 fős csata is a Hojo klánnal, de ott bent maradt a 20perces limit és elfutott. Pedig mindent megpróbált. Az utánpótlás egységeimet az alapvonalon kapta el, két lovasságot megfektetett az alapvonalon de a következő három csapat Yari Ashigaru volt így megtépázódott a könnyű lovassága. Sőt. Annyira nem bugyuta az AI, hogy a vezéri lovasságát csata alatt beküldte az erdőbe, nehogy a csata hevében gáz legyen és lenyilazzam őket.

Persze utána mentem az alapvonalról jövő segédcsapatokkal de pont lejárt az idő. Úgy érzem ezt a csatát megnyerhettem volna. Kár érte de vissza fog jönni :D)

Lesz itt még hasonló csata, csak dugja ki az orrát a váraiból :)