Shogun 2 Total War
  • cookac
    Az total realism moddal játszok. 0.3 verzió vhogy nem jött be, de ez a mostani 0.31-es már ott van a szeren. úgy néz ki sikerül kibalanszolni sok mindent. végre nincsenek full szamuráj seregek, a CAI és BAI végre egész jó.

Uesugi kampánnyal tesztelem, olyan dolgokat érek el most, ami eddig nemigazán ment. Azon kaptam magam, hogy visszakell vegyek a lendületből, annyira nyomultam.

Oda klán nem halt ki első körben, Takeda nagy szövetségesem, de minden körben tolok nekik egy ezrest, mert Iwaga+Tokugawa páros nagyon visszanyomta. Hojo két tartományon küzd a túlélésért, Datékat a sárga klán kivégezte. Hatakeyama klánnak én adtam meg a kegyelemdöfést, 19. körben 7 tartományom volt már. Ellenségem nincs, bevételem 2 sereg mellett 4-5K havonta. Persze látom, hogy Takeda után én jövök, ha Kai-t is elveszti közbe kell lépnem.

A harci MI sokkal jobb mint a vanilla. Satake nagyon nyomult, a vazallusom segítséget kért de nemet mondtam, mert meghaltam volna és kellett néhány kör, hogy sereget gyűjtsek. Le is gyakták szegényeket, aztán mentek is a fővárosom felé. Elfoglalták és indultak felém. Nagy nehezen kigazdálkodtam egy sereget és kétszer ütköztem meg velük. Nem bíztam a gépre a harcot és csak lestem.

Nem tudtam még hadrendbe sem állni, a lovasai már kaszabolták az íjászaimat. Bekerítettek majdnem, de beáldoztam egy tábornokot. Aztán megfutott a seregem. Visszatöltöttem, uez volt csak pepitában. Megint elvert az AI. Harmadszor is betöltöttem, ezt megnyertem, de alig maradt emberem. Igaz, hogy 2-3 sráfos egységei voltak nekem meg kopaszok, de nem ehhez voltam szokva.

3 körrel később sikerült felszabadítanom a fővárost, a nép újjongott - tényleg kiírta, hogy mennyire boldogok - aztán visszavettem a vazallusomtól elfoglalt területet. Ez lényeges mert itt van iskola. Aztán mégegy területet elfoglaltam, de a kémem kiszúrta, hogy közeledik egy sereggel. Erre gyorsan kibékültem velük, megfejtem 2000-re és már toltam is Takedának. Musashit meghagytam, hadd marakodjanak rajta, meg legyen egy nyitott folyosójuk és ne engem basztassanak.

Egyszóval: a mod jó. Sztem jobb mint a Darth v. a TROM3.