Shogun 2 Total War
  • Yag
    Én katapultokkal nem találkoztam.
    Ha megtámadsz egy várat akkor választhatod hogy ostromlod, és akkor a térképen grafikailag katapultokkal lövi a várost ami látszik is a falakon, hogy meg van zúzva ha elkezdődik a csata. Összességében ostromeszközök nincsenek (legalábbis én nem találkoztam eggyel sem) mivel a várak úgy vannak megépítve hogy a falai ferdék a földrengések ellen így védekeznek. Nem függőlegesre építik a falakat hanem ferdére és ezekre építenek valamekkora falakat, palánkokat. Ennek okán az olyan ostrom eszközök mint a Rome-ban az ostrom tornyok vagy a létrák használhatatlanok és nincsenek is. A katonák megmásszák a ferde falakat és bemásznak a palánkokon majd kézitusával döntik el a küzdelmeket. A Segítség az ostromlónak az lehet, hogy szó szerint körbe lehet venni a várat vagy erődítményt és minden oldalról támadni vagyis megmászni a falakat és bemászni az erődítménybe vagy várba. A várak több szintesek és mindegyik palánkkal van védve és hasonló ferde fallal amit meg tudnak mászni a katonák. Ha elfogynának a gyalogosok akkor a lovasok leszálhatnak a lóról és fel a falra. Általában lejátszom az ostromokat akár engem támadnak akár én támadok, és elég jókat lehet így csatázni.