Shogun 2 Total War
  • MaRee
    - vannak a Shogun 2-ben is építhető őrtornyok, amivel láthatóvá válik a környék? és erődök, amivel átjárókat lehet frankón eltorlaszolni??

Én még nem találkoztam ilyennel sajnos, elég idegesítő.

- feldob itt is időnként egy-egy tábornokot (név szerint), akit biz. pénzmag ellenében "aktiválhatsz" hadvezéredként, mint a Napoleonban?

Igen, 1000 pénzbe kerül.

- vannak-e tüzérségi eszközök, ostromeszközök (pl. katapultok), mezei csatában és ostromban? Ágyúkat láttam egy videón...

Vannak.

- mik a tapasztalatok a tűzfegyverekkel? nem nagyon írt róla még senki...

Én még egyik klánnal sem jutottam el eddig, keresztény városokban lehetett eddig csak képezni őket ahogy én észrevettem, de ott is 4 kör volt egy egység.

-harctéri fedezékek (pl. földbe tűzhető karó), a térképen levő épületek felhasználhatósága megvan-e?

Igen, vannak pl különböző csata közben elfoglalható épületek(pl templom) ami plusz morált ad, stb. Mint a demóban.

- na és a tengeri csaták hogy zajlanak? tényleg be lehet vonni a partközelben lévő szárazföldi egységeket?? meséljetek!!!

Ebben az egyben balfasz vagyok nem is nagyon próbáltam még, úgyhogy majd valami naval expert megmondja :)