• Ulkesh
    "Több programot használni. Igen a navigációnál, im-nél, tömörítésnél ha nem a százalékot akarod bámulni. Online játékot játszol és nem akarsz kilépni azért hogy megnézd mi merre a böngészőben."

Ha az iPhone-ról van szó, akkor a navigációt elfogadom (ezt én is írtam), az iPad esetén, ami főleg otthoni használatra szánt tartalomfogyasztásra szánt eszköz, nem igen használod navigációra.
    IM-nél ezt megoldották push notification-nal, ami jobb megoldás (nem véletlen, hogy a Google is szépen lemásolta ezt az Android 2.2-ben, pedig az tud multitaskolni orrba szájba, csak éppen a felhasználók kissé elégedetlenek a félnapos akkuidővel).
    A böngésző meg fut háttérben alapból, ha nyitva hagysz benne egy oldalt, akkor nem lépteti ki a rendszer.

Hogy miért nem kell? Nos azért mert ezeket az eszközöket nem úgy használod, mint egy desktop rendszerű számítógépet, az erőforrásai sem ilyesmire van fejlesztve, bele lehet erőszakolni, de az csak problémákat és kompromisszumokat szül (lásd. WinMo max 32 process, processenként max. 32 MB RAM, Androidnál a belassuló, akadozó működés, desktop rendszereknél meg a rövid üzemidő).
    Ha megnézed az iPhoneOS népszerűségét (közel 100 millióan használják már), akkor felteheted a kérdést, hogy tényleg kell az a multitask, ha ennyi ember meg tud lenni nélküle?

A másik dolog, hogy pl. nálam is telepítve van a Backgrounder, amivel könnyen tudnék bármit háttérbe küldeni, de mégsem teszem, mert nincs rá szükségem.
    Pl. Most is szól a zene a háttérben és ha közben jön egy msn üzenetem arra is gond nélkül át tudok váltani, majd vissza és folytatni az írást.

Aki meg egy BSD Unix-ot hasonlít multitask szinten a DRDOS-hoz, az eléggé el van tévedve. :)