Már ne haragudj, de eddig amit általában felhoztatok arra, ami miatt szükséges a multitask, azt alapból tudja a rendszer és az alkalmazások (kivéve a navigációnál, de annál is csak az alkalmazás készítőjén múlik, hogy miként oldja meg, mert a Location Services fut a háttérben, vagyis attól, hogy kilépsz a navigációs alkalmazásból nem veszted el a kapcsolatot a műholdakkal).
"Nemigen vagy tisztában avval, ki és miből, mit spórolt ki…"
Hát persze :D
Ezért rakott a HTC a Desire-be és a Nexusba Class2-es flash memóriát és abból is csak nevetséges méretűt. Te már csak látom értesz hozzá :D
"Én meg addig átrakom az egyik kártyám ide, a másikat oda, a harmadikat emide, ahogy én akarom, ok?"
Ja, hogy te játszani szoktál a memóriakártyákkal, értem. Értelmesebb ember meg használja és nem cserélgeti, főleg mivel azoknál a rendszereknél ahol ez a megoldás játszik, ott az alkalmazásokat is oda telepíted.
"És ha valakinek egy parkolóban át akarok adni valami tartalmat, ott teszem, nem hívom haza wifizni, nagyonokos!"
Életszerű példa, speciel én soha az életben nem szoktam parkolókban fájlokat cserélgetni, de ha lenne ilyesmire ingerem, akkor is feltölteném FTP-re és a linket küldeném át, mert még a mobil internet sebessége is 2-3-szor gyorsabb, mint a BT sávszélessége.
"A multitask létezése miatt ugrik a működési idő? Vagy a használata miatt? Hadd döntsem már el, akarok-e több progit egyszerre futtatni, jó? A következményeit majd én állom, rendben?"
Nem tudod eldönteni, mert ha van multitask, akkor max szórakozhatsz azzal amivel az Android, Symbian, meg WinMo userek. Bohóckodhatsz a taszkmanagerekkel. Köszi, de erre nekem nincs szükségem.
Mint már írtam, egy megfelelő sebességű háttértár és normálisan megírt operációs rendszer és alkalmazások esetén nincs különbség aközött, hogy a háttérbe küldesz egy alkalmazást, amit a rendszer felfüggeszt, vagy kilépteti és később visszatölti ugyanbba a helyzetbe ahogy volt. A különbség annyi, hogy közben nem foglal memóriát és processzoridőt a lekezelése a folyamatnak.
De hát biztos jól mutat a sok alkalmazás a taskmanagerben, értelme ugyan 0, de neked ez kell.
"Óóóóóóó, tényleg? Köszönöm! Bár én az itunes függésre gondoltam…….debaj, tényleg tételesen bizonyítod, ki a hülye…."
Te meg csak azt bizonyítod, hogy fingod sincs arról, hogy miről beszélsz. Miért kéne nekem iTunes ahhoz, hogy rátöltsek bármit a készülékre? Az csak a szinkronizáláshoz kell, könyveket, pdf-et, filmet stb. lazán átküldök wifin mindenféle iTunes nélkül.
"A wind-ed valszeg régi és … volt, fejlődik a piac, picibabám!"
Ja, már van atomos netbook kevesebb memóriával és kisebb vinyóval is azóta :D
"A várható kétmagos qualcom pocikról nem mesélek neked akkor, jó?"
Pedig kedzj el mesélni, főleg annak a tükrében, hogy a kétmagos Qualcom prociknak mi köze a netbookokhoz és a Windows-hoz… :)
"Valóban nincs fingom se róla, mi a francra jó…."
Nem gond, mert akkor neked nincs rá szükséged.
Nekem kellett egy tablet, ami gyorsan és kényelmesen kezeli a könyveimet, doksijaimat, tudok vele e-mailezni, chatelni, fórumozni és híreket olvasni, zenét hallgatni, játszani és közben nem melegszik, nem zajong benne egy ventilátor, van rá megfelelő programválaszték ami konkrétan az adott készülékre és tablet felhasználásra van készítve, mindemellett elég hetente egyszer töltőre tennem.
Egy netbook erre nem volt megfelelő, lassú, zajos, melegedő és kényelmetlen volt ilyen felhasználásra. Ennyi.
Egyébként már írtam hasonlatként, hogy ha valakinek egy kétüléses sportkocsi kell, akkor eléggé idióta dolog odamenni és közölni, hogy azért azárért már egy kamiont is lehet kapni, nagyobb raktérrel.
"A siker meglovagolása az apple-től sem idegen, pláne, míg léteznek arra fogékony, hozzád hasonló hívők…."
Hívó a jó nénikéd. Én csak azt hangsúlyozom az hozzád hasonló beszűkült tudatú okostojásoknak, hogy attól, hogy neked megfelel egy zajos, melegedő, rövid üzemidejű készülék csak azért mert olyan feladatokat is el tudsz vele látni, amit valójában nem is használsz, attól még vannak aki adott feladatra, adott eszközt vásárolnak (én speciel játszani sem a desktop gépemen játszom, nincs is installálva egy darab sem rá, hanem konzolon). Az iPad is egy céleszköz, csak azt tudja, de azt sokkal jobban, gyorsabb és kényelmesebben, mint a konkurens termékek.
Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor lehet beböfögni bölcsnek gondolt fikázásokat az eszköz topikjába, de ettől nem leszel nagyobb fiú.
"Nekem amúgy valamiért nem szar a win7, elvagyok vele, bár hibáival én is találkozom, de nem annyival, amennyit állítanak, hogy van, de az, hogy nem köti meg a kezem, nekem tetszik."
Használd tableten…. Majd rájössz, hogy semmi köze az ilyen felhasználáshoz, főleg, hogy 1 darab tablet felhasználáshoz, kézzel történő vezérlésre optimalizált alkalmazás sincs rá. Az egérhez és billentyűzethez optimalizált alkalmazásokkal meg bohóckodjon tableten az akinek két anyja van.