kvp#56
"Nekem az tetszene, ha lenne hozzá egy normális program, aminek a segítségével jegyzettömbként is használhatnám (kézírás + valami tollszerű cula)."
Ez speciel van hozza. Nehany webcomic-os ilyennel (is) rajzol (wacom tablet mellet). A hozza valo toll kicsit bumfordi, mert kisujj vastag a hegye es draga is, de a szoftver mindig a kozepet nezi. Van hozza egy applet ami kezeli az emlitett tollat. Persze ezzel csak egy atlag winxp-s tablet szintjet hozza, de nemi extra koltseget billentyuzet es kulso eger mellett toll is kaphato hozza.
"Ha egy kicsit visszamegyünk az időben, ugyanilyen meggyőződéssel állították emberek, hogy a Föld lapos, az ember képtelen repülni, és bizony az egér feltalálási a billentyűzet önmagában tűnt a legjobban használható beviteli eszköznek"
Mar a gorogok is tudtak, hogy nem az, meg is mertek az atmerojet, csak a legtobb ember errol a 19. szazadig nem tudott. Az eger is az 1970-es evek eleje ota letezik. Az elso 3 gombos volt, de az mar mas kerdes, hogy az apple user-ek csak a 21. szazadban tudtak meg, hogy letezik tobb mint 1 gombos valtozata is. En szemely szerint a trackpoint-os joystick-ot vagy a digitalizalo tablet-et szeretem. Az elobbi a billentyuzet kozepen van, tehat ketkezes gepeles kozben is lehet vele egerezni. Az utobbi olyan mint az erinto kepernyo (tehat abszolut koordinatas), de a normalisabb tervezok a billenytuzet mellet (a numpad kornyekere) rakjak es az iphone szoftverrel ellentetben finom erintesre a kurzort mozgatja, lenyomaskor pedig kattint. (az iphone os valamiert mindig kattint) Egyebkent en a telefonomon a dpad-ed mozgatom kurzort es van jobb es bal click es oldalso gombos zoom in/out is (mivel csak egy olcso sonyericsson es ezert a psp vezerleset kapta). Es igen, van rajta egy par klasszikus fps is es meglepo modon jatszahatoak konzolos iranyitas mellett is. (wolf3d, glquake) Az iphone os-en az fps iranyitas viszont finoman szolva sem tokeletes. (vagy nehezkes, vagy celzaskor letakarja az ember a kijelzot az ujjaval)
ps: Szerintem ha mar telefon akkor legyen rajta rendes desktop os. Pl. a google dev phone-on csont nelkul elmegy a full debian linux is es alapbol engedelyezve van a tetszoleges os telepitese. (vagy a desktop programok, pl. a firefox android ala telepitese, igy megy rajta minden ami egy linux-os pc-n megy)