383
-
syn7h37ic #63 ájpad -
roliika #62 De remélem tudjátok miről mintázta ezt az eszközt Jobbs?
http://pascophronesis.files.wordpress.com/2010/01/starfleet-padds.jpg (Star Trek)
http://blogpress.w18.net/photos/10/01/30/s_215.jpg (bár ez csak műanyag egy matricával)
http://images1.wikia.nocookie.net/memoryalpha/en/images/0/0a/Hansens_final_log.jpg
http://www.seanpercival.com/blog/wp-content/uploads/padd1.gif
A Jobbs verzió azért szebb... :)) -
pixx #61 Ulkesh kollégának állítólag van, hiszen ő ipadról írja az áldást ide... -
pixx #60 "Én mindenesetre abbahagyom ezt a szócséplést, lerakom az iPad-em és kimegyek egy kicsit túrázni a Bakonyba, további jó szórakozást :D"
Jó lenne ha vissza se jönnél... -
syn7h37ic #59 Pont ez az, nem elég hogy drága, egy nyamvadt toll sem jutott hozzá, azt is vegye meg szerencsétlen user.
-
pixx #58 "Nekem az tetszene, ha lenne hozzá egy normális program, aminek a segítségével jegyzettömbként is használhatnám (kézírás + valami tollszerű cula).
"
A színes ekönyv olvasók, már tudják ezt... -
FoodLFG #57 Baz erre még egy szabványos USB-t sem tudtak rátenni, kamera szintén sehol. Minek az, nem kell neked, meg lett mondva kis köcsög. Te csak fogyasszad a tartalmat jó pénzért, és kussoljá! Erről szól az ájped. It's phenomenal!
Addig nincs is baj, amíg az áldozat az epül birodalmán belül használja és nem létezik számára a külvilág...
150-ért olyan notebookokat kapni, amik teljesítményben brutálisan szétalázzák az egy mobil szintjén lévő ájpedet. Persze nem kell mindenkinek ekkora teljesítmény, nem is akar mindenki Crysis-al játszani a gépén, de miért ne adjuk meg neki rá a lehetőséget ?
jól látom, hogy a Keyboard supportnál nincs magyar bill támogatás ? XDD
-
kvp #56 "Nekem az tetszene, ha lenne hozzá egy normális program, aminek a segítségével jegyzettömbként is használhatnám (kézírás + valami tollszerű cula)."
Ez speciel van hozza. Nehany webcomic-os ilyennel (is) rajzol (wacom tablet mellet). A hozza valo toll kicsit bumfordi, mert kisujj vastag a hegye es draga is, de a szoftver mindig a kozepet nezi. Van hozza egy applet ami kezeli az emlitett tollat. Persze ezzel csak egy atlag winxp-s tablet szintjet hozza, de nemi extra koltseget billentyuzet es kulso eger mellett toll is kaphato hozza.
"Ha egy kicsit visszamegyünk az időben, ugyanilyen meggyőződéssel állították emberek, hogy a Föld lapos, az ember képtelen repülni, és bizony az egér feltalálási a billentyűzet önmagában tűnt a legjobban használható beviteli eszköznek"
Mar a gorogok is tudtak, hogy nem az, meg is mertek az atmerojet, csak a legtobb ember errol a 19. szazadig nem tudott. Az eger is az 1970-es evek eleje ota letezik. Az elso 3 gombos volt, de az mar mas kerdes, hogy az apple user-ek csak a 21. szazadban tudtak meg, hogy letezik tobb mint 1 gombos valtozata is. En szemely szerint a trackpoint-os joystick-ot vagy a digitalizalo tablet-et szeretem. Az elobbi a billentyuzet kozepen van, tehat ketkezes gepeles kozben is lehet vele egerezni. Az utobbi olyan mint az erinto kepernyo (tehat abszolut koordinatas), de a normalisabb tervezok a billenytuzet mellet (a numpad kornyekere) rakjak es az iphone szoftverrel ellentetben finom erintesre a kurzort mozgatja, lenyomaskor pedig kattint. (az iphone os valamiert mindig kattint) Egyebkent en a telefonomon a dpad-ed mozgatom kurzort es van jobb es bal click es oldalso gombos zoom in/out is (mivel csak egy olcso sonyericsson es ezert a psp vezerleset kapta). Es igen, van rajta egy par klasszikus fps is es meglepo modon jatszahatoak konzolos iranyitas mellett is. (wolf3d, glquake) Az iphone os-en az fps iranyitas viszont finoman szolva sem tokeletes. (vagy nehezkes, vagy celzaskor letakarja az ember a kijelzot az ujjaval)
ps: Szerintem ha mar telefon akkor legyen rajta rendes desktop os. Pl. a google dev phone-on csont nelkul elmegy a full debian linux is es alapbol engedelyezve van a tetszoleges os telepitese. (vagy a desktop programok, pl. a firefox android ala telepitese, igy megy rajta minden ami egy linux-os pc-n megy) -
#55 Ez még továbbra is egy olvasó/netbook/ipod hibrid. Teljesen jól használható ebben az esetben a multitouch, ki mondta hogy innovatívak akarnak lenni. Sőt, a fent említett célokra továbbra is ezerszer jobban használható a multitouch, mint a bill+egér. Most komolyan, azért ennyire ne legyetek már beszűkültek. -
#54 " a lényeg, hogy nem válthatja ki az egér + bill kombót"
Ne mondd, már minden esetben jobb pl. az egér. Tényleg könnyebb egérrel bökni, egérrel lapozgatni, egérrel görgetni... mint kézzel?
CS-zni, és FPS-ezni tényleg jobb a bill+egérrel és bár vannak FPS-ek, de nem ez az eszköz elsődleges funkciója. -
syn7h37ic #53 Ja...Asztali tartó plusz sokezerér...pff.
A Specifikáció hidegen hagy, egyébként elolvastam. Nem a teljesítményre vagyok kíváncsi, hanem a használhatóságra. Ami bizony jócskán alul marad az elvárástól.
Mutass olyan innovációt, ami jobb, mint az egér-bill kombó? Milyen új innovatív beviteli eszközt tud felmutatni az ipad ami le tudja váltani a több, mint 100 éves billentyűzetet, és a több mint 30 éves egeret? SEMMILYENT! Hogy akarsz szöveget írni betűk bevitele nélkül? Diktálod? Megvalósították már a nyelvi különbözőségeket a hang alapú bevitelnél? Vagy gondolatvezérlés?
A multiouch bevitelt is inkább mint érintő billentyűzetet lehet használni, néhány plusz szolgáltatást tud még, de alapvetően sima érintőképernyő.
Persze újabb sok pénzért vehetsz az ipad-ra kiegészítő billentyűzetet, és kész is a spanyolviasz.
De vegyétek nyugodtan, a 15 perc hírnév a haveroknál felbecsülhetetlen.
Túl van árazva, a felét sem éri.
Az iPad-et TV shopban kéne árulni, mert oda való -
Foszlock #52 Hogy bemákolta ezt a hülyeséget is az Apple. Mennyire hülyék az emberek te jó ég! -
#51 10ezer forintot kibasznal egy poharalatetert? en annyit biztosan nem. -
#50 Tényleg teljesen ugyanaz 2"-on olvasni, mint 10"-on. Istenem... Ilyen erővel 120 centis tévé is felesleges, mert mobil méretű kijelzőn is meg lehet nézni a filmet.
Teljesen jól használható netezésre és a billentyűzettel sincs gond. Azért bírom az olyan fikázó, megmondóembereket, akik csak elméleteket gyártani, de gyakorlatiasság nincs mögötte. Egyik munkatársam nyomta korábban hasonló szinten, most ehhez képest már 2 hete a kezéhez van nőve az iPad. -
gombabácsi #49 kb 10ezer ft-t érne meg nekem egy ilyen
iParasztvakítás :) -
#48 mukodik a vallas, jolvan. egy darab szarert amit iShit-nek hivnanak, kb ugyanennyien allnanak sorba. es kb ugyanannyi dologra is lenne jo mint az ipad :) -
#47 CSzzél már érintőképernyővel, maximum szétbasszák a fejeden az aimért. Az ok, hogy ez nem játékra való, (alkalmazhatják azt notebook-ként ) de a lényeg, hogy nem válthatja ki az egér + bill kombót. -
#46 nem hiszem,hogy 10órát megy padló gázon az ipad,mert netezgetve az ipod s megy annyit.... -
#45 -
Wittao #44 - iPad-nek más a kijelzője, mint az iPod-odnak.
- 10 órát bír használattal, szemben az iPod-od 1,5 órájával.
- Néha lefagy: a felsorolt XP-vel felszerelt netbookkal mi is a helyzet? :)
nkmedve: én is elgondolkodtam azon, hogy hogyan lehetne tartani a kezemben. Vannak asztali tartók hozzá és van egy olyan tartó hozzá, amivel úgy tudod olvasni mint egy füzetet.
Nekem az tetszene, ha lenne hozzá egy normális program, aminek a segítségével jegyzettömbként is használhatnám (kézírás + valami tollszerű cula).
Willcox,syn7h37ic :
"ez a ratyi meg nem más, mint egy négyszer akkora ipod touch"
Ezzel el is árultad, hogy még csak egy specifikáció elolvasása sem nagyon megy.
"A billentyű-egér kombó nem véletlenül az egyik legjobban használható beviteli eszköz"
Ha egy kicsit visszamegyünk az időben, ugyanilyen meggyőződéssel állították emberek, hogy a Föld lapos, az ember képtelen repülni, és bizony az egér feltalálási a billentyűzet önmagában tűnt a legjobban használható beviteli eszköznek :D :D Üdv a klubban :) -
#43 magyarán "parasztvakítás" jó drágán... -
#42 "Az iPad-ot elsősorban a kevéssé hozzáértő felhasználóknak tervezték, akik alkalmazhatják azt notebook-ként," Persze XDDDD... Netbookként talán esetleg... -
#41 Gyerekek,nem kellene így vitázni!,A tény,hogy ez egy túlárazott cucc,semmi más,ha 60.000-ért adnák(mondjuk akkor is felesleges pénzkidobásnak tartanám) akkor más lenne a véleményem.
Ano tavaly nyáron,kisbarátom mexorult pénzügyi probléma miatt megvettem tőle az Ipod-ját 16Gigás,feltört ,tele játékkal sok sok szarral 25.000-ért,3részéetben,2 hétig buziztam,mert jó poénnak tünt,de ennyi,még most is 60.000-be kerül ....
Na most az Ipad nem más mint egy Ipod,rágumizott nagyítóval.
Körülményes zenét filmet rátenni,Néha lefagy,jobb játékkal 1-1.5 óra alatt lemerül,zenével persze megy vagy 30órát,.......
Sajnálom azokat akiknek ez a cucc megér 150 ropit,anyámnak meg nem vennék ilyet,mert szeret gépelni.
Ja ha meg valaki könyvet szeretne rajta olvasni,az ne vegyen ilyet 2 óra mulva a szeme jojózni fog,mert nem olyan jó mint egy "olvasó"
" de persze lesz itt egy pár trendi srác,mert Nálhem dolgozik otthon neki,és pont ez hiányzik a villogásbol,mert anyuci ellátta pénzel" -
nkmedve #40 Nagyjából egyet értek.
Nekem az a bajom ezekkel a tabletekkel (általánosságban, nem csak iPad-re értem), hogy használat közben az esetek 90%-ában nem tudod letenni sehova, hanem kell fogd a kezedben (ellentétben egy notebookkal vagy akár netbookkal). Tudom, hogy csak 700 gramm, de próbáld meg magad előtt tartani a kezed órákon át akár úgy hogy nincs benne semmi, kiváncsi vagyok mennyire kényelmes.
Azért mondom ezt, mert régebben sokat használtam PMP-t filmnézésre, és a kis képernyőn kivül a legnagyobb bajom vele az volt, hogy teljesen elállt a kezem amig egy filmet végignéztem rajta (az pedig nem 700, hanem 150 gramm körül volt).
Valahogy kétlem, hogy az idősebb vásárlóknak (akikről mindenki beszél mint célközönség, akiknek a notebook túl bonyolult a mindennapi feladatokhoz) ez annyira pozitivum lenne, figyelembe véve hogy nekik lehetnek különböző izületi problémáik is.
Ez már a bemutatón is feltűnt nekem, amikor Jobs a fotelében használta az iPad-ot. Mondogatta, hogy mennyire kényelmes és jó (és persze awesome, cool :) ), de valójában látszott rajta hogy egyáltalán nem volt kényelmes az a pozició.
Amúgy nem vagyok Apple ellenes, nagy megelégedettséggel használok egy MacBook-ot, csak szerintem az iPad ebben a formában, ezzel a tudással nem éri meg az árát. -
abnagy #39 Hát itt Cambridge-ben nem voltak hosszú sorok, még a kitett példányokat is könnyen ki lehetett próbálni nem volt nagy tolongás.
-
Attila1234 #38 Milyen érdekes, és mennyire jellemző, hogy vannak olyan emberek, akik képesek órákig sorban állni, és elbaszni egy rakás pénzt egy kvarcjátékra, hogy 15 percig érdekesek lehessenek az ismerőseik előtt. -
syn7h37ic #37 Igazad van. A PDA tényleg jobb. -
sathinel #36 http://www.youtube.com/watch?v=1YgVFWNh078&feature=related
) I ped és társai elég érdekes ipad(ifail) másolatok, de hát ezek meg szépen tele vannak csatlakozókkal:D
Még a japán TV-ben is foglalkoztak ezekkel:D -
willcox #35 Ne sértegesd a PDA-t egy ilyen ratyival. Az ipod touch messze nem PDA, ez a ratyi meg nem más, mint egy négyszer akkora ipod touch. -
syn7h37ic #34 Ez egy túlméretezett képernyős PDA, nem több.
Olvasni egy sima PDA is tökéletes, esetleg egy "okostelefon". Normális dolgokra használhatatlan ez a játékszer. De akinek ez kell, mert trendi, az fusson és vegyen belőle vagy féltucatot, hogy villoghasson milyen király trendi vagyok.
Megnézném, hogy három hónap múlva egyáltalán előveszi-e, és használja, vagy inkább ott ül a számítógépe előtt, és azon netezik. A billentyű-egér kombó nem véletlenül az egyik legjobban használható beviteli eszköz.
Ez a cucc kb. olyan, mint amikor az utcán bömböltetik a mobilból iszonyat módon az empéhármat, mert az milyen királyság. Ezentúl ezzel fognak futkozni, és a videóklipp fog "bömbölni" szerencsétlen kacatból.
Mint már írtam, ez a technikai analfabéták eszköze.
-
willcox #33 Köztudott, hogy a fingós programok minőségiek... -
Ulkesh #32 Na jó hagyjuk ez kb. olyan mintha egy Lamborginivel foglalkozó topicba beírna pár idióta, hogy mekkora egy szar, hisz nincs csomagtere, nem fér bele a család és az árából már milyen fasza Scania kamion kijön már.
Értelmetlen vita, mert képtelen a sok agyatlan felfogni, hogy nem mindenkinek van szüksége kamionra, van aki csak száguldozni akar….
Én mindenesetre abbahagyom ezt a szócséplést, lerakom az iPad-em és kimegyek egy kicsit túrázni a Bakonyba, további jó szórakozást :D -
willcox #31 A tablet nem sok mindenre jó, tehát értelmetlen a kérdés. -
roliika #30 Viszont a mennyiség és a minőség nem a win oldalán áll...mondom ezt úgy, hogy wint használok, melóban meg OSX-et. -
willcox #29 Ennek biztosan többen örülnének, de úgyis visszajönnél más néven, vagy egyszerűen használnád tovább a többi nickedet. -
Ulkesh #28 És ezt ki nem szarja le, ha a Windowsos programok nem tablet felhasználásra vannak készítve? -
Ulkesh #27 Nem tudsz olvasni? Az iPad nem laptop, ergo aki ezt választja az NEM AKAR laptopot. -
willcox #26 A windowsra készült a legtöbb sw a világon. Pont. -
Ulkesh #25 "Ne válaszolj, mert fizetett bértollnokokkal nem vitázom."
Ha erre érdemben válaszolnék, lehet kitiltanának innen……. -
syn7h37ic #24 Nem tudsz olvasni? LAPTOP nem tablet