nkmedve#40
Nagyjából egyet értek.
Nekem az a bajom ezekkel a tabletekkel (általánosságban, nem csak iPad-re értem), hogy használat közben az esetek 90%-ában nem tudod letenni sehova, hanem kell fogd a kezedben (ellentétben egy notebookkal vagy akár netbookkal). Tudom, hogy csak 700 gramm, de próbáld meg magad előtt tartani a kezed órákon át akár úgy hogy nincs benne semmi, kiváncsi vagyok mennyire kényelmes.
Azért mondom ezt, mert régebben sokat használtam PMP-t filmnézésre, és a kis képernyőn kivül a legnagyobb bajom vele az volt, hogy teljesen elállt a kezem amig egy filmet végignéztem rajta (az pedig nem 700, hanem 150 gramm körül volt).
Valahogy kétlem, hogy az idősebb vásárlóknak (akikről mindenki beszél mint célközönség, akiknek a notebook túl bonyolult a mindennapi feladatokhoz) ez annyira pozitivum lenne, figyelembe véve hogy nekik lehetnek különböző izületi problémáik is.
Ez már a bemutatón is feltűnt nekem, amikor Jobs a fotelében használta az iPad-ot. Mondogatta, hogy mennyire kényelmes és jó (és persze awesome, cool :) ), de valójában látszott rajta hogy egyáltalán nem volt kényelmes az a pozició.
Amúgy nem vagyok Apple ellenes, nagy megelégedettséggel használok egy MacBook-ot, csak szerintem az iPad ebben a formában, ezzel a tudással nem éri meg az árát.