• Ulkesh
    "Arra mindre képes egy 150K-s noti is, sőt még sokkal többre is"

Igen. Én is netbookot használtam ilyen dolgokra 1 évig és inkább eladtam, mert az iPad-el ugyanezek a feladatok gyorsabban és egyszerűbben elvégezhetők.
    Nem kell kitekerednem a fotelben, hogy a netbook gagyi kijelzőjét megfelelő szögben láthassam, nem zavar olvasás közben a melegedő és ventilátorzajos gép, nem kell perceket várnom egy nagyobb PDF doksi megnyitására, vagy az e-book könyvtáram betöltésére (bár az is igaz, hogy az iBook alkalmazás is megröccenik ennyi könyvtől, ha a csicsás könyvespolc nézetet használom, de listás nézetben villanás alatt behozza nem percek alatt mint a Wind).
    Rengeteg előnye van, de azt meg kellene végre érteni az ide írogató nagyhangú emberkéknek, hogy ez nem PC, nem notebook és még csak nem is netbook. Teljesen más felhasználásra való és nem is akarja ezeket a gépeket kiváltani. Nekem is ott a desktop gépem munkára és a HTPC-m a TV alatt, de a legtöbb otthon előforduló feladatra ma már a "deszkát" használom ilyenek a levelezés, netezés, chat, olvasás, jegyzetelés, zenehallgatás, némi táv munka (LogMein), pici játék (sok nagyon jó logikai és ügyességi játék van akár ingyen is ami érintőképernyőn piszok jól meg lett oldva).
    Ezeket persze meg lehet tenni a desktop gépen is (300 W-os fogyasztással), vagy notebookkal kevésbé kényelmesen és néha több kompromisszummal. Akinek kizárólag ezekre a funkciókra van szüksége és nem akar az asztal fölött görnyedni, vagy egy bumszli notebookot egyensúlyozni annak tökéletes megoldás egy ilyen tablet.
    Szóval lehet, hogy egy notebook, vagy desktop többet tud, de mint már régebben írtam, ha én sportkocsit akarok, akkor nem érdekel, hogy egy kamionnak mennyivel nagyobb a raktere. :)