• zord01
    #7
    Bele bele néztem a filmbe, és elég sokkoló. Hiszem, hogy vannak akik törekszenek arra, hogy megvalósítsák a világuralmat, hogy rabszolga sorba taszítsák az embereket. Persze a rabszolgaság egy modernebb formájában, ahol az ember vagy nem tud róla hogy rabszolga, vagy nem érdekli, mert elfogadja. De ideje feltenni a kérdéset. Érdemel-e az ember jobbat?
    Ha ugyanis a technikai fejlődés elér egy bizonyos szintet, már akár egyetlen ember is képes lehet milliókat, milliárdokat megölni. Ma ehhez elég csak egy atombomba. És akkor bele gondolni is rossz, mire lesz képes adott esetben egy nanovírus, vagy valami neurális implantátumokat megtámadó számítógépes vírus.
    Nem csoda hát, hogy egyesek a tökéletes kontrollt akarják elérni.
    A mi érdekünkben, és természetesen a sajátjukban.
    Tehát véleményem szerint az emberiség vagy visszatér a technológia mentes világhoz (és ez esetben hosszú távon halálra ítéli magát, hisz a távoli jövőben, a naprendszerünk elpusztul), vagy valóban leigázott rabszolga lesz (adott esetben akár kasztosodott társadalomban, amolyan rovarszerűen), vagy megpróbál felnőni a feladathoz, felelősséget vállalni, és megtanul együtt élni, együttműködni más emberekkel. Élni és élni hagyni.
    Mindenki tegye fel a kérdést, tapasztalata szerint, melyik forgatókönyv fog megvalósulni. Nekem megvan a saját tippem...