• kvp
  #17
  Par megjegyzes:
  -a rendszer ilyen formaban nem megvalosithato, mert igaz, hogy a technika elviekben megvan hozza, de ennyi adatot nem kepes senki feldolgozni a mai eroforrasokkal, tovabba a logika kepessege hianyzik a rendszerbol, tehat hamarabb itel gyanusnak egy rohangalo kisgyereket, mint egy termeszetesen viselkedo ongyilkos merenylot
  -amig valamennyire megvan europaban a demokracia, addig az emberek barmikor megdonthetik az aktualis rendszert egy tisztessegesebbre cserelve azt, de akar valszthatnak helyette egy sokkal durvabbat is, mondjuk fasiszta vagy muzulman alapon (mindkettore ugyanakkora lehetoseg van, csak az embereken mulik)
  -harmadjara: manapsag mar egy ember is eleg tudassal rendelkezhet ahhoz, hogy akar egy egesz allamot is megbenitson, tehat ha egy ilyen rendszert bevezetnenek, akkor az egesz az elso duhosebb mernokig vagy unatkozo fiatalig mukodne stabilan, utanna meg valoszinuleg mar aram es ivoviz sem lenne
  -a fenti rendszer semmire sem hasznalhato, mert a legtobb allampolgar nem veszelyes meg az allamra sem, es a veszelyes emberek jo resze intelligensebb annal, hogy elore ki lehessen oket szurni valamilyen modon, a gond egyszeruen az, hogy a valodi terroristak jo resze pont ugy viselkedik mint minden atlagos es sima polgar (lasd izraeli ugynokok a legutobbi merenyletnel) ezert se nem gyanusak, se nem feltunoek (utanna meg mar suthetik a videofelveteleket)

  Egyebkent a fenti megigyelorendszerek magyarorszagon mar telepitve vannak, bar nem nemzetkozi, hanem hazai fejlesztesben. Viszont se osszekotve, se igazan betanitva nincsennek, tehat az adatokat gyujtik, majd ezeket nem dolgozza fel senki es semmi. Az egesz igazabol penzkidobas, mert ahogy a londoni gyerekek megtanultak, hogy a kamerak ellen kapucnis felsot, a femdetektorok ellen kemenymuanyag keseket es a golyoallo mellenyes rendorok ellen hazi robbanoanyagokat (ied-ket) es csoportos (hatba) tamadast kell hasznalni, ugy a legtobb allamban a legtobb az allam ellen tevekenykedo ember azonnal rajonne hogyan lehet kijatszani ezeket a rendszereket. Viszont az osszes tisztesseges embert jol felhuznak az egesszel, ami miatt a szelsoseges (akar globalizacio, stb. ellenes) erok kerulnenek hatalomra. Ez pedig az eu veget jelentene, amit elkerulni valoszinuleg fontosabb cel meg a nagytokeseknek is, mint teljes ellenorzes ala vonni mindent.

  Az automatizalt katonai rendszerektol pedig meg a vezetok is felnek. Mi van ha valaki vagy valami ellenuk forditja? Ez altalaban egy bitnyi kulonbseget jelent az adott programban, ami eloallhat szandekos modositas vagy veletlen hiba folytan is. Egyebkent jelenleg ott tartunk, hogy a teljes nyugati vilag, az osszes modern fegyverevel, embereivel es technikajaval nem bir par 14. szazadi szinten elo es harcolo torzsi harcossal. Ezek utan mennyi eselyuk lenne eletben mardni egy automtizalt rendszerrel a hatuk mogott nehany hacker-rel szemben?