• KP27
    #72
    rohadt egyszerű. olyan szinten vagy agyilag, hogy az embereket egyre inkább lehúzni próbáló kiadókat véded. és az érvelésed is rossz. a kiadók eladnak egy játékot, amit akárhányszor végigjátszhatsz, a kifizetett pénzért cserébe. Az hogy azt Pistika,Marika vagy Gézuka teszi meg irreleváns. Ha eladnak egy játékot, szépen kiszámítják mennyi például az általad példának felhozott szerverköltség és mennyi a játék tervezett életciklusa, magyarán mennyi idő után kapcsolják le a szervereket. Ezt az első vevő szépen kifizeti, innentől meg tökmindegy ki használja éppen a játékot, főleg hogy elvileg egy kulccsal csak egy ember játszhat (normál esetben).

    Érdekes módon sem az autó/motor/hajó/repülőgép-gyártók(felsorolhatnék további több tucat példát még) nem rinyálnak a használt termékek eladásáért, csak a "szegény" játékkiadók, akiknek a bevétele már az amerikai filmipart is túlszárnyalják. Mindjárt megszakad a szívem komolyan mondom.

    Jó terméket kell csinálni, amit megvesznek az emberek, és nem akarnak megszabadulni tőle pár hónap után. De azt nem várhatod el, hogy mindig mindenhol mindenki minden hulladékot megvegyen (egyre gyakoribbak a 4-6 órás játékidővel kiadott játékot), csakhogy a monopolhelyzetben levő játékkiadóknak(EA,Ubisoft,Activision) mégjobb legyen ...