• AbyssLord
    #56
    Ezzel a végigvezetéssel egyetlen egy gond van:

    Az elsőn és a másodikon kívül a többiek SOHA nem vennék meg eredetiben. Még akkor se, ha a konzol beleégetné a cédébe, hogy csak azon a konzolon használhatod, tehát nem tudod eladni, csak konzollal együtt.

    Tehát a veszteségük 0 Ft!
    És ha a legális vásárlót tovább csesztetik ilyen hülyeségekkel, akkor előbb vagy utóbb ő is megunja, és ő is varezolni fog csak azért, mert az kényelmesebb. Pedig bőven lenne pénze eredetire is. Ugyanis ezzel nem a varezost bűntetik, hanem azt, akiből tényleg megélnek. Mert a varezos letölti a krekket, bemásolja, és vidáman játszik vele. Míg aki megveszi eredetiben, az beírja a cd kulcsot, online regisztrálja, elküldi postán az újlenyomatát dns mintával, fényképes igazolványt állítatt ki, és minden játék indításkor meg kell várnia, amíg a játék lecsekkeli magáról, hogy igen, én eredeti vagyok. És most jön ez, hogy ha online akarod használni perkálj tovább...
    Én egyetértek a blizard kijelentésével: ahelyett, hogy a fejlesztők azzal töltik az idejóket, hogy újabb másolásvédelmeket találjanak ki, inkább a játékot fejlesszék, pakolják tele király funkciókkal, a játék fusson hiba nélkül gördülékenyen, nézzen ki nagyon jól, és a története könyvbe-novellába-regénybe illő legyen. Legyen hozzá dedikált szerver, legyen hozzá mod eszközök, és akkor nagyon sokan fizetni fognak érte - nem azért mert kell, hanem azért, mert akarnak! Lásd: alázatos indie csomag. kb 1 forintért is meg tudod venni, mégis több ezreket adnak ki az emberek érte, mert olyan dolgok vannak benne, amiért hajlandóak pénzt kiadni. Sőt szeretnék ezzel ösztönözni a fejlesztőket, hogy csináljanak még ilyeneket! És nulla másolás védelem van rajta! És annyiszor töltöd le, ahányszor akarod!

    Tehát fel kéne ébrednie egy-két fejlesztő és/vagy kiadó csapatnak, és az emberekből nem kisajtolni kéne a pénzt, hanem tényleg olyan dolgokat készíteni, amit meg akarnak venni!