Indigo#29
Gratulálok, ülj le, szövegértés egyes. Ugyanis nem állítottam, hogy a már büdzsé áron elpasszolt példányszámok annyira beleszámítatának a döntésbe.
De hogy ne vegyem meg egyáltalán? Nézd, 10-12 ezer Ft-ot nekem nem ér meg a Dead Space, ami ugyan nagyon jó játék, de elég rövidecske, csupán pár órás szórakozás. Akkor már van jobb helye is annak a pénznek... (A kiadó bevétele ebben az esetben 0, azaz nulla, zéró.) Kevesebbért viszont már hajlandó vagyok megvenni, 1500 Ft-ot már simán megért, de akár 3-4 ezret is adtam volna érte. És ugyan miért ne venném meg 1500-ért, ha a kiadó annyiért adja? Piacgazdaság, vágod? Nem vagyok anyagilag annyira eleresztve, hogy premier árakon vásároljak játékokat, így általában megvárom, hogy olcsóbb legyen. Viszont van pár játék, amit úgy vettem, mert nagy rajongója vagyok, és azt mondom, hogy "ez biza megér 10 ezret". Ha jön a Beyond Good & Evil 2, és jó lesz, akkor számíthat rá a Ubisoft, hogy teljes áron megveszem. De a legtöbb játék, főleg ha csak rövid távú szórakozást nyújt, nem ilyen...
Amúgy szerintem ez egy működő rendszer. A rajongók megveszik premier áron, akit meg csak szimplán érdekel, azok valamivel olcsóbban. A legtöbb játék esetében azért kiadás után néhány héttel már nyereségről beszélünk. Ha viszont a logikádat követnék a kiadók, akkor lemondanának a további bevételekről, ami azért talán nem annyira elhanyagolható. Akkor ne csökkentsék az árat, tartsák premier áron, és akkor nagy valószínűséggel sokan nem veszik meg...
Ha összeszámolnám, azért az utóbbi pár évben néhány százezer forintot rááldoztam játékokra. Igaz, a legtöbbet nem 10-12 ezerért vettem, hanem 2-6 ezerért, de akkor is. Igenis jobb így, mint ha csak mindent lewarezoltam volna. Merthogy te azt állítod, hogy ez semmivel nem jobb, mint a warez mentalitás. Márpedig a x00.000 > 0. Ha ez így nem jó a kiadónak, akkor ne csökekntsék az árakat, aztán majd meglátjuk mi lesz.