"Ha kell Dead Space 3, akkor vegyétek meg a másodikat!"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na végre egy dolog, amiben egyetértünk...
Amúgy 34 éves vagyok és nem szégyenlem: szeretem a pc-s játékokat. Fõleg rpg-ket játszok (és megválogatom hogy mivel, kevés játék van amit végigtolok), de pl a Dead Space bejött a hangulata miatt. Nem vagyunk egyformák, nekem ez jelenti a kikapcsolódást (a szex mellett). A "tûkön ülést" meg azért nem úgy kell elképzelni, mint a visítozó tiniket a híg fos Tokio Hotel koncerten, eleve nem vagyok egy rajongó típus. Inkább ahhoz hasonlítanám, mint mondjuk egy lebilincselõ jó könyv esetén, aminek várod a következõ részét. Vagy olvasni se szeretsz? Mindenesetre egy izgalmas, tartalmas, lebilincselõ történettel bíró crpg-t hasznosabb idõtöltésnek tartom, mint megnézni egy buta filmet a tv-ben. De hát nem vagyunk egyformák...
Jópár évvel ezelõtt játszottam én is ( milyen de milyen idóta voltam akkor, fel nem foghatom) de rájöttem, hogy pénz ( megvenni a játékokat, fejleszteni a gépet ) és idõt vitt el ez tökéletesen egyértelmû megcáfolhatatlan axióma de mégis nem csak gyereke, hanem saját bevallásuk szerint felnõtt dolgozó emberek se látnak át a marketingen.
Alternatíva pl a stardock féle sins of solar empirnél (is) bemutatott 3 éves üzletmodell...
bravo, bravo, bravissimo! ez aztán az elimerésre méltó gondolkodásmód <#taps>#taps><#kocsog>#kocsog>
Saját meglátásom szerint a kiadók elsöprõ többsége ostoba fejõstehénnek tartja a játékosokat ( nem ok nélkül), a játékosok meg rohanak megvenni mindent amit bereklámoznak mert az jó sõt vannak akik ingyen is dolgoznak ( pl bétatesztek).
De ami a legjobb el van hihetetve az egyszeri játékossal, hogy így kell lennie és 3-án ahogy mejött a fizu irány megvenni a már úgy is 1000%os hasznot hajtó programok xedik részét.
Nekem is vannak olyan játékok, amik nagyon tetszenek, azokat megveszem. Amik nem tetszenek, azokkal úgy se játszok. Ennyi az egész.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
zseniális élet lehet, bocs a személyeskedésért, de áhh ez hihetetlen szánalmas, inkább hazudj és ne írj ilyeneket mert ezzel szánamlat keltesz és nem elismerést 😄
Egyébként lehet nincs köze a cikkhez, de az álláspontomat azért megvédem, ha már egyenlõség jelet teszel köztem meg egy warezhuszár között.
A cikk arról szól hogy az eladások alapján döntenek hogy lesz-e 3. rész. Te azt mondtad hogy majd akkor veszed meg ha olcsóbb, aminek köze nincs a cikkhez. Én erre azt válaszoltam hogy akkor már tökmindegy, mert az nem számít bele a döntésbe, amirõl a cikkben szó van! 😄
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
De hogy ne vegyem meg egyáltalán? Nézd, 10-12 ezer Ft-ot nekem nem ér meg a Dead Space, ami ugyan nagyon jó játék, de elég rövidecske, csupán pár órás szórakozás. Akkor már van jobb helye is annak a pénznek... (A kiadó bevétele ebben az esetben 0, azaz nulla, zéró.) Kevesebbért viszont már hajlandó vagyok megvenni, 1500 Ft-ot már simán megért, de akár 3-4 ezret is adtam volna érte. És ugyan miért ne venném meg 1500-ért, ha a kiadó annyiért adja? Piacgazdaság, vágod? Nem vagyok anyagilag annyira eleresztve, hogy premier árakon vásároljak játékokat, így általában megvárom, hogy olcsóbb legyen. Viszont van pár játék, amit úgy vettem, mert nagy rajongója vagyok, és azt mondom, hogy "ez biza megér 10 ezret". Ha jön a Beyond Good & Evil 2, és jó lesz, akkor számíthat rá a Ubisoft, hogy teljes áron megveszem. De a legtöbb játék, fõleg ha csak rövid távú szórakozást nyújt, nem ilyen...
Amúgy szerintem ez egy mûködõ rendszer. A rajongók megveszik premier áron, akit meg csak szimplán érdekel, azok valamivel olcsóbban. A legtöbb játék esetében azért kiadás után néhány héttel már nyereségrõl beszélünk. Ha viszont a logikádat követnék a kiadók, akkor lemondanának a további bevételekrõl, ami azért talán nem annyira elhanyagolható. Akkor ne csökkentsék az árat, tartsák premier áron, és akkor nagy valószínûséggel sokan nem veszik meg...
Ha összeszámolnám, azért az utóbbi pár évben néhány százezer forintot rááldoztam játékokra. Igaz, a legtöbbet nem 10-12 ezerért vettem, hanem 2-6 ezerért, de akkor is. Igenis jobb így, mint ha csak mindent lewarezoltam volna. Merthogy te azt állítod, hogy ez semmivel nem jobb, mint a warez mentalitás. Márpedig a x00.000 > 0. Ha ez így nem jó a kiadónak, akkor ne csökekntsék az árakat, aztán majd meglátjuk mi lesz.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
meg ugye ha nem tetszett annyira, akkor mégsem veszi meg, szintén von le a %-ból.
A 100% korrekt a "0-day" warez (hogy ne legyen zsákbamacska), ÉS a "30-day" vásárlás, ha tetszett végigjátszásnál!
Egy szóval nem mondtam hogy amikor le van árazva már nem megy pénz a kiadónak, csak mire úgy lemegy ahogy xy-nak már megéri megvenni, addigra már réges-rég döntés született az eladási statisztikákból hogy érdemes, vagy nem érdemes folytatni. Olvass vissza! Nem általánosságban beszéltem hanem a cikkre, az adott szituációra reagáltam!
Kicsit ilyen racionális vásárlás, de egyben 'csak a lelkiismeret megnyugtatására jó' vegyes érzés. De még mindig ez a jobbik eset.
Ugye a 100% korrekt az, amikor akkor játszik csak, amikor megveszi (mindegy, mennyiért). A 100%inkorrekt pedg a 0-day warez (vásárlás nélkül).
A kiadónál talán nem számít már akkora súllyal pénzügyileg valóban. De például a Steam-es leértékeléseknél nem hiszem, hogy a kiadóknak nem megy vissza semmi pénz, csak megveregetik a Valve hátát, hogy ügyesek vagytok.
Emberileg pedig nagyon is számít, hogy változzon az átlag magatartása és akinek nincs évi 50-60 ezer forintja 5 programra, az késõbb vegye meg olcsóbban, de vegye meg és ne lopja a programot.
Vagy megveszed frissen, vagy nem veszed meg egyáltalán, az hogy "majd megveszem ha olcsóbb lesz, ezzel is támogatva a fejlesztõket, én nem vagyok mocskos ingyenélõ warezolós" önáltatás!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
De ha már általánosítgatunk, akkor mindenki, aki megveszi PS3-ra, marha.
(Jó veled beszélgetni 😊 )
A spanyolviaszos hasonlattal nem is merek elõhozakodni, mert az sehol nincs ehhez képest.
A Mirror's Edge is hiába tetszett egyeseknek, a többség inkább választ egy hent játékot.
Sajnos ...
\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"
Viszont ilyen kijelentés mellett már most könyvelem hogy ha lesz is pc-re második rész pc-re,akkor a 3. részt nem éri meg...Szevasztok warezhuszárok...😄
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Mirror's Edge is jó játék volt, csak piszok rövid, és csak egyszervégigjátszós. Pofátlanság elkérni érte 10-12 ezret...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,